Ödemişliler, hafta sonunda Ödemiş-İzmir arası seferleri olan TCDD’nin yoğunluğu nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtti. İzmir’den Ödemiş’e dönüşlerde ve Ödemiş’ten İzmir’e gidiş seferlerinin çok yoğun olduğunu söyleyen vatandaşlar, vagonlarda ayakta bile duracak yerin olmadığın, havasız bir ortamda yolculuk yapıldığını ifade ettiler.

Cuma günü 15.00 treni ile İzmir’den Ödemiş’e dönen yolcular yoğunluktan şikayetçi olarak TCDD’nin yoğunluğu hafifletecek çözümün uygulamasını istediler. Yolculardan Fahrettin Toker, “Ödemiş-İzmir arası tren seferleri çok yoğun geçiyor. Düşünün bu sefer 15.00 seansı. İçeride oturacak koltuk, dikilecek yer yok. Bu yoğunluk, yolculara eziyetten başka hiçbir şey değil. İnsanlar üst üste yolculuk yapıyor. Ayrıca bu yoğunluktan dolayı vagonlar çok havasız. Bu yoğunluk her hafta böyle. Yetkililerin yoğunluğu hafifletecek çözümler yapmasını istiyoruz” dedi.

Bir başka yolcu Nuri Pilgir de, “Yaz ayarında da denk gelmiştim. Şimdi de öyle. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Ödemiş-İzmir tren seferleri çok kalabalık. Vagonlarda adım atacak yer yok. Hal böyle olunca iki saatlik yolculuk insanlara eziyet oluyor. Ayrıca tuvaletlerin çalışmaması da bir problem bu durumun çözülmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Üniversite öğrencileri de durumdan şikayet etti. Öğrenci Burcu Yılmaz, “Ben Ödemişliyim. İzmir’de üniversite öğrenimimi sürdürüyorum. Her hafta sonu Ödemiş’e geliyorum. Gelişte de dönüşte de tren yolculuğunu tercih ediyorum. Ancak tren seferleri çok yoğun. Her seferinde bir izdiham yaşanıyor. Ek sefer ya da ek vagon mu konulması gerekiyor bilmiyorum ama yetkililerden bu yoğunluğun çözülmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. Bir başka öğrenci Gülşen Kabak da “Ben de İzmir’de üniversite öğrenimimi sürdürüyorum. Hafta sonları Ödemiş’e geliyorum. Özellikle Cuma ve Pazar günleri tren seferleri çok yoğun geçiyor. Şuan 15.00 seferinde vagonlarda ayakta duracak yer yoktu. Bu durumun çözülmesi sürekli yolculuk yapanlar içinde çok iyi olur yetkililerden bu konuyu bir an önce çözmelerini talep ediyorum” dedi.