İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Karma Futbol Projesi kapsamında engelli sporcular sahaya indi.

Ödemiş ilçesinde, zihinsel engelli ve sağlıklı bireyleri bir araya getiren Karma Futbol Projesi’nde, turnuva heyecanı yaşandı. Malatya, Kayseri, Manisa, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul ile birlikte Türkiye’deki proje merkezleri arasında yer alan Ödemiş ilçesinde, engelli sporcular, Ödemiş Belediyespor ve Ödemiş Ortaokulu sporcularıyla birlikte sahaya indi.

Ödemiş İlkkurşun Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuvada, 8 takım mücadele etti. Turnuva öncesi Ödemiş Beşiktaşlılar Derneği ekibiyle engelli sporcular bir gösteri maçı gerçekleştirdi. Birbirinden şık gollerin atıldığı karşılaşma, heyecanla takip edildi. Ödemiş Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Baysal ve yöneticiler, engelli sporcularla el ele sahadan ayrıldı.

TURNUVALARDA PROTOKOLÜN İLGİSİZLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Ödemiş protokolünün ilgisiz kaldığı gözlenen turnuvada, ’Polis Kanka’, futbol heyecanına ortak oldu. Projenin amacı hakkında bilgi veren Efe Özel Eğitim Kurumları Müdürü Ozan Uvaçin, projenin önemine değindi. Uvaçin, "Projenin hedefleri arasında Özel Sporcuların sağlıklı bireyler ile spor alanı ve dışında aynı ortamı paylaşmasına olanak sağlamak, zihinsel engelli bireylerin yaşıt sağlıklı bireyler ile iletişim ve uzun süreli arkadaşlık kurulmasına olanak sağlamak yer alıyor. Bu sayede özel sporcular Antrenmanlar ve müsabakalar esnasında yetenek ve beceri düzeylerini daha üst düzeye taşımak olacak. Özel sporcuların takım içinde sürekli bir rol almasını sağlamak, bir grubun parçası olduğunu hissettirmek bu sayede cesaret ve öz güvenleri arttırmak, toplumdaki aktivitelere sağlıklı bireyler ile beraber katılma deneyimini kazanacaklar. Proje kapsamında önümüzdeki aylarda da çeşitli etkinliklerle bir araya geleceğiz" dedi.