Kitapları, oyunları ve televizyon programları ile kitleleri konferanslarında bir araya getiren Prof. Dr. Üstün Dökmen, İzmir Üniversitesi öğrencileri ile “Kendimizi ve Dünyayı İnşa Etmek” başlıklı söyleşide buluştu.

Vergiden, ekonomik kriz döneminde insan ve toplum psikolojisine, stresle başa çıkma yollarından, ilişkilerde iletişim becerilerinin önemine kadar geniş bir yelpazede yaptığı çalışmaları ile kitleleri konferanslarında buluşturan Prof. Üstün Dökmen, İzmir Üniversitesi öğrencileri ile buluştu. "Kendimizi ve Dünyayı İnşa Etmek" başlıklı söyleşide Dökmen, meslek seçimi, evlilik, kadın-erkek eşitsizliğine kadar çok sayıda konuda tecrübelerini öğrencilere aktardı. Hayatı ve dünyayı inşa etmeye kişinin ancak kendini ve yeteneklerini keşfederek başlayabileceğini belirten Prof. Dr. Üstün Dökmen, hayatın nasıl yaşandığının önemine vurgu yaptı. Dökmen, "Her durumda mutlu olamazsınız; ancak güçlü olmak zorundasınız. Bir Atatürk, ya da Shakespeare olmanız gerekmiyor. Su içemediği için yaz aylarında böbrek yetmezliğinden hayatını kaybedecek bir köpeğin ölümünü engelleyen kişi olabilirsiniz. İnsan, hayatın monoton, kendisinin de ölümlü olduğunu bilerek yaşayabilen tek canlıdır. Hayatınızı renklendirmek sizin elinizde" diye konuştu. Eleştirinin iki çeşidi olduğunu kaydeden Dökmen sözlerini şöyle sürdürdü: "Negatif eleştiri işi geliştirir, pozitif eleştiri ilişkileri. Marifeti geliştirmek istiyorsan iltifat edeceksin. Karşınızdakini yüreklendirmekten çekinmeyin"

Söyleşi sonunda Dökmen, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Prof. Dr. Dökmen’e, İzmir Üniversitesi adına teşekkür plaketini ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Çetiner takdim etti.