Gaziemir Belediyesi’nin Şavkar’la ortaklaşa düzenlediği 1. Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası, ilk yılındaki geniş katılımı, hatasız organizasyonuyla dikkat çekti. Olağanüstü gala gösterisiyle sona eren turnuva otoritelerden tam not aldı, “hiç bitmeseydi” dedirtti.

11 farklı ülkeden 67 sporcu, 39 antrenör ve hakemin katıldığı Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün birlikteliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Turnuvası renkli görüntüler ve zorlu mücadelelere sahne oldu. Gaziemir Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda iki gün süren turnuvada 11 farklı ülkeden 67 sporcu kıyasıya yarıştı, ter döktü. Turnuvada yeteneklerini sergileyen sporcular, sempatik tavırları, renkli kostümleriyle turnuvayı seyreden Gaziemirlilerin ilgisini toplamayı başardı.

İlk yılındaki geniş katılımıyla ve mükemmel organizasyonuyla dikkat çeken turnuva, olağanüstü bir gala gösterisiyle sona ererken, otoritelerden de tam not aldı. Aralarında dünya ve olimpiyat şampiyonu bulunan hakem heyeti ve cimnastik camiasının saygın isimlerinin övgüler yağdırdığı turnuvanın kapanışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu yıl 17. kez düzenlenen Çocuk Şenliği’nin ardından uluslararası bir organizasyona daha imza atmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Kentte büyük heyecan yaratan turnuvada dereceye girenlerin ödüllerini veren Başkan Şenol, şunları söyledi:

“Belediye olarak eğitime, sağlığa, spora büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü eğitimli, sağlıklı ve spor yapan gençlerin aydınlık kafalara sahip olduğunu biliyorum. Ülkemizde futbol çok popüler ancak diğer spor dallarının da desteklenmesi gerekiyor. Bu yüzden amatör spora ve farklı spor branşlarına daha çok destek veriyorum. Bu turnuva ilk olmasına rağmen katılan ülke sayısıyla nasıl büyük, doğru iş olduğunu gördük. Bu turnuvayı daha da büyüterek her yıl yapacağız. Önümüzdeki yıllarda bu turnuvayı kesinlikle resmi dünya şampiyonası haline getireceğiz.”

7 grupta düzenlenen turnuvada en çok ödülü Rus sporcular toplarken 10 yaş grubunda yarışan Türk cimnastikçiler başarılarıyla ödülleri topladı. 10 yaş grubunda Türkiye’yi temsil eden Sena Ceren Çiftçi birinci, Asiya Askerova ikinci, Ece Özdil dördüncü oldu. 7 yaş grubunda yarışan Ceylin Naz Babir ise ikincilik kazanarak şampiyonlık kürsüsünde yerini aldı.