İzmir’de açılan Gıda Fuarı’nın en renkli standı, Türkiye’de Saanenler’in Babası olarak bilinen İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer’in misafirlere keçi sütünden yapılan peynirlerden sarılan keçi döneri ikramı oldu. Türer, standı gezerek Kecheese marka keçi sütündey yapılan ürünleri inceleyen misafirlere kendi elleriyle döner kesti.

Kızartmalık keçi peynirinden yapılan dönerin sunumunu gerçekleştiren aynı zamanda Türer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, keçi sütünden üretilen peynir dönerinin lezzet ve sağlığı ile tartışılmaz olduğunu söyledi. Saanen cinsi keçilerden elde edilen saf sütle yapılan peynirin, gerekli bekleme süresini doldurduktan sonra tüketici ile buluştuğunu kaydeden Türer, kızartmalık peynirin, etle yapılan fast food ürünlerine sağlıklı bir alternatif olacağını ifade etti.

Özer Türer; ‘‘Türkiye süt üretiminde kalite çıtasını günden güne yükseltiyor. Özellikle keçi sütü konusunda ayrı bir bilinç ve farkındalık söz konusu. İnek sütünden ayrı bir konumlama ile fuar organizasyonlarında keçi sütü farklı bir ürün olarak tanıtılmakta. 40 milyar dolar olan Rus pazarında kalıcı olmak için gereken yatırım, altyapı ve Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirdik. AB-ABD ve Rusya arasında yaşanan gerilim Türkiye için fırsata döndü, ancak Türk süt sektörü zorunluluktan değil kaliteli üretimi ile Rusya tarafından tercih edildi.’’ şeklinde konuştu.

Keçi sütü ve keçi sütünden üretilen peynirlerinin bulunduğu ürün çeşitliliğine son olarak keçi ayranını da ekleyen Kecheese; Lor peyniri, Armola, kızartmalık peynir, klasik beyaz peynir, klasik koyun peyniri, yörük peyniri ve keçi sütü gibi özel lezzetleriyle 4 gün sürecek fuarda keçi sütünden gelen sağlık ve lezzeti sektör temsilcilerine tanıtıyor.