Akademisyenler bilimsel çalışmalarını halkla birlikte Seferihisar sokaklarında ilçenin ve vatandaşların kalkınmasına destek vermek için yapacaklar. Yaşar Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Bilim Dükkanı” Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’nde açıldı.

Halkı, bilimsel bilgiyle buluşturmak amacıyla Yaşar Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla hayata geçirilen Bilim Dükkanı’nın açılışı Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, akademisyenler, belediyenin projede yetkili müdür ve amirleri, Sığacık 80.Yıl İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bilim Dükkanı’nı ilk günden beri çok önemsedim. Hakikaten bilimin üniversite kampüsü dışına çıkması şart. Bilim, ne kadar kampüsün dışına çıkar yerelle buluşursa o kadar kıymetli oluyor. Yerel yönetimlerin ve vatandaşların hayatın her alanındaki bilgiyle buluşmasına çok ihtiyaç var. Bilim Dükkanı buna vesile olacaktır. Üniversitenin kapılarını bize açan değerli Rektör Hocamız Prof.Dr. Murat Barkan’a ve değerli akademisyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, kampüs dışındaki gerçek yaşamın işine yaramayan bilimin, ne kadar bilim olduğunun tartışılır olduğunun altını çizdiği konuşmasında; “Bilimin yaşamın işine yaraması lazım. ‘Benim bir derdim, sizden bir arzum, isteğim var’ diyenlerle bilimi buluşturmak gerekiyor. Bizim, aklında öyle bir düşünce yoksa bile, insanlara sizin bilime ihtiyacınız var demek gibi bir misyonumuz var. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer kendini yaşama karşı sorumlu hisseden bir yönetim anlayışını temsil ediyor. Bu küçük binanın geçmişinde ve geleceğinde çok büyük işler var. Bu bir başlangıç. Türkiye’nin Sakin Şehir Başkenti Seferihisar’ın dünyaya örnekliği, liderliği var. Belki bizimde bu projeyle birlikte buradan dünyaya, bu küçük adımın büyük yansımalarını göstermede katkımız olur. Bu birliktelik adına Başkan Tunç Soyer’e müteşekkiriz” dedi.

Konuşmaların ardından Seferihisar Belediyesi çalışanları, Sığacık İlköğretim Okulu öğrencilerine Bilim Dükkanı’nda yapılan projelerle ilgili bilgiler verdi.

BİLİM DÜKKANI’NDA NELER OLACAK

Halkı bilimsel bilgiyle buluşturmak ve bilimi sevdirmek amacıyla oluşturulan Bilim Dükkanı’nda, yöre halkının bilimsel katkı gerektiren ihtiyaçlarının karşılanmasında Yaşar Üniversitesi ile Seferihisar Belediyesi işbirliği yapacak. Yaşar Üniversite’si; çeşitli alanlarda yapacağı, araştırma, analiz, seminer, tasarım, proje ve eğitimleri Seferihisarlılarla paylaşacak. Bilim Dükkanı Projesi’yle bölge halkının hem kalkınması hem de ellerindeki imkanları daha iyi kullanmalarına çalışılacak.

Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık’ta yaptırılan kulübede çocuk ve gençlerin bilime merakını artıracak etkinlikler sergilenecek. Özellikle bölgeyi ilgilendiren konularda halk, akademisyenlerce bilinçlendirilecek. Seferihisar’daki okullarda eğitim gören öğrenciler derslerini uygulamalı olarak burada gerçekleştirebilecek. Yaşar Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle bugüne kadar yapılan 16 proje Bilim Dükkanı’nda sergilenecek.