İzmir’in satranç tutkunu küçük ve genç sporcuları, Buca Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği Cumhuriyet Satranç Turnuvası’nda buluştu. Birincilerle birlikte kupaları kaldıran Başkan Levent Piriştina, “Her türlü sportif ve sanatsal faaliyete desteğimiz sürecek” dedi.

Buca Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu İzmir Temsilciliği ile organize ettiği Cumhuriyet Satranç Turnuvası, Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tesislerinde gerçekleşti. 9, 12 ve 16 yaş altı kategorilerde yarışan toplam 210 satranç tutkunu, üstünlük sağlamak için çekişmeli mücadeleler yaptı. İki gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren küçük ve genç sporculara ödülleri verildi. Tüm kategorilerde birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere de çeyrek altın, madalya ve kupanın yanı sıra Cumhuriyet kitapları seti ile Nutuk kitapları verildi.

Birinci olan 9 yaşta Berk Atakan Biçer, 12 yaşta Umut Erdem Gündüz ve 16 yaşta Senan Utku Öndüz’e kupa ve armağanlarını teslim eden Başkan Piriştina, “Satranç oynayan kardeşlerimiz, sadece keyifli zaman geçirmiyor. İleriki yaşamlarında planlı olmak, düzenli bir hayat sürmek için temeller atıyor. Satranç bu unsurlar nedeniyle çok önemli. Bu organizasyonda başta Buca Belediyesi Kent Konseyi üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak en büyük teşekkürüm iki gün boyunca çocuklarıyla birlikte burada heyecanlı bir bekleyiş gerçekleştiren velilerimizedir. Her türlü sportif ve sanatsal faaliyete desteğimiz sürecek” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Türkiye Satranç Federasyonu İzmir Temsilcisi Gökhan Narman, Başkan Levent Piriştina’ya organizasyona ev sahipliği yapması nedeniyle plaket takdim etti. Öte yandan dereceye giren diğer sporculara ödüllerini, törene katılan CHP İl Başkan Yardımcıları Ülkümen Rodoplu ve Bedri Eren ile CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve Buca Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Suatoğlu Balcılar verdi. Organizasyonda kız sporcular satranç sporuna teşvik amacıyla farklı bir kategoride yarıştı. Burada da 9 yaşta Gülcen Seza Kaya, 12 yaşta Yaren Naz Yorgun, 16 yaşta da Tuğçe Öncü birinciliği elde etti.