Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Seltürk) gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarabilmek için hazırladığı ‘Selanik Yaylacık’ta Yaşıyor’ projesinin açılışını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte yaptı. Katkılarından dolayı Başkan Piriştina’ya teşekkür eden Seltürk Başkanı Ali Kara “Tek amacımız atalarımızın bu güne kadar yaşattıkları gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesile görsel içeriklerle aktarmaktır” dedi.

Buca Yaylacık mahallesinde gerçekleşen projenin açılış ve tanıtım törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Buca CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, AK Parti İlçe Başkanı Neşat Arslan, Buca Belediyesi meclis üyeleri, Seltürk Başkanı Ali Kara ve dernek üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı. İçişleri Bakanlığı onayı ile hayata geçirecekleri ‘Selanik Yaylacık’ta Yaşıyor’ projesi ile atalarından günümüze dek gelen gelenek ve göreneklerini gelecek nesile hem yazılı hem de görsel bir şekilde anlatmak için yola çıktıklarını söyleyen Ali Kara, proje sonunda eski fotoğraf ve eşyaların, yöresel yemek tariflerinin, yöresel halk kıyafetlerinin ve oyunlarının yer aldığı bir sergi açacaklarını belirtti.

‘Selanik Yaylacık’ta Yaşıyor’ projesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Levent Piriştina, “Kentler büyüyor, Bucamız büyüyor ve bu büyüme, teknolojinin gelişmesi, trafik yoğunlu ve yaşam koşullarının zorlaşması bizleri kültürel değerlerimizden kopartıyor. Ve bu koşullarda kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmada ve yeni nesile aktarmada derneklerimize büyük görev düşüyor. Bu değerlerimizi yaşatma ve gelecek nesile aktarmada bizlerinde üzerimize düşen her şeyi yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. İyi ki İzmir var, iyi ki Buca var, iyi ki Selanikliler var” diye konuştu.

Yaylacık mahallesinde yaşayan kadınların yöresel yemekleri ile tadlandırdığı törende Başkan Levent Piriştina ve Ak Parti Milletvekili Rıfat Sait, mahalle sakinleri ile birlikte yöresel halay çekti.