Uzun süredir olağan üstü kongre için hazırlık yapan ve 68 delegenin imzasını toplayarak olağan üstü kongre yapan CHP’liler, destekledikleri ismi başkan yaptılar. Yerel seçimlerde CHP’den aday adayı olan Hasan Uysal genel kurulda 61 oy alarak CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu. Selçuk Belediyesi eski Başkanı H.Vefa Ülgür’ün de ilçe başkanlığına adaylığını açıklaması genel kurula damgasını vurdu.

CHP Selçuk İlçe örgütü çarşaf liste ile olağan üstü genel kurul toplantısı oldukça heyecanlı geçti. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve CHP İzmir İl Örgütü’nden misafirlerin de bulunduğu seçimler Selçuk Belediyesi Tiyatro salonunda gerçekleşti.

ÜLGÜR KONUŞTURULMAYINCA TERKETTİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulun açılış konuşmasını mevcut ilçe Başkanı Özge Yıldırım yaptı. Divan başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın yaptığı kongrede ilk olarak mevcut yönetimin kayıp ilçe başkanının değişmesi kararı oylandı. Oylamada 51 delege evet, 65 delege ise hayır oyu kullandı. Güven oylamasının ardından ilçe Başkanlığına "ben de varım" diyen Selçuk Belediyesi eski Başkanı H.Vefa Ülgür, Kongre Divan Başkanlığı’ndan adaylara tanınan konuşma hakkının kendisine de tanınması için talepte bulundu. Ancak divan kurulu tarafından yapılan oylamada eski Başkan Ülgür’ün konuşması kabul edilmedi. Bunun üzerine eski Başkan Ülgür; Genel kurulun CHP’ye hayırlı olmasını dilediğini ve adaylıktan çekildiğini açıklayarak genel kurulu terk etti. Bu sırada kalabalıktan "Biz CHP’yiz! Bu nasıl demokrasi? İnsanların konuşmasına bile izin vermiyorsunuz" sesleri yükseldi. Kısa süreli gerginliğin ardından seçimlere geçildi.

86 delegenin oy kullandığı genel kurulda, 61 oyla CHP’nin yeni ile Başkanı Hasan uysal oldu. Öte yandan adaylıktan çekildiğini açıklayan eski Başkan Ülgür’e de sandıktan 7 oy çıkarken, 17 boş, 1 de geçersiz oy çıktı.

Genel kurulun sona ermesiyle birlikte artık seçimin bittiğini, yeni başlayan bu süreçte hızlı bir şekilde örgütlenmeyi hızla artıracaklarını belirten CHP’nin yeni ilçe Başkanı Hasan Uysal, Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bu partiyi ülkede ve ilçede iktidara taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.