18 Ocak 2015 tarihinde 33.Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivalini düzenleyecek olan Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret ettiler. Güreşlerin birlik ve beraberlik içerisinde ilçeye yakışır bir şekilde gerçekleşmesini temenni eden Başkan Bakıcı, “Güreşleri dün başka bir arkadaşlarımız yapıyordu, bugün dernek yapacak, yarın da başka bir arkadaşlarımız yapabilir. Önemli olan birlikteliğimizin bozulmamasıdır” diyerek, güreşlerin Selçuk’a hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Başkan Bakıcı’yı makamında ziyaret eden ve Bakıcı’dan Tebliğ yazısını alan dernek yöneticileri, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinin en popülerinden olan 33. Selçuk Efes Deve Güreşi Festivalinin çok güzel ve heyecanlı olacağını söylediler.

Ziyarette güreşler ile ilgili Selçuk kamuoyundaki söylemlere de açıklık getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Hepinizin bildiği gibi biz öncelikle güreşleri Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı ile Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneğinin birlikte yapması için bir çaba gösterdik. Ancak buna Muaffak olamadık ve ilk adım olarak da Encümen üyeleri ile bir araya gelerek bir encümen kararı çıkarttık. Encümen kararında da 33.Selçuk Efes Deve Güreşinin dernek tarafından yapılması yönünde oy çokluğu ile bir karar aldık. Bu karar neticesinde belediye meclisinin aldığı kararlar vardı, o kararlara uygun olarak da biz mülki idare amirimize 5393 sayılı kanunun 75.maddesi “c” bendinin istinaden yazımızı yazdık. Kaymakamlığımız bu durumun dernek ile uygun olduğunu ifade etti. Dernekle yapılması ilk verdiğimiz kararla oluşturmuş oldu. Dolayısıyla Güreşlerin Belediyemiz ile Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneğinin birlikteliği içerisinde gerçekleştirecektir” dedi.

Güreşlerde ilk adımı Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı tarafından atıldığını ve onlardan rakamsal bir teklifin geldiği hatırlatmasını yapan Başkan Bakıcı; “O teklifte 208 bin TL gibi bir bedel istenmişti. Dernek yöneticileri de bize geldi ve hiçbir bedel istemediğini söylediler, bedelsiz olarak bu işi yapacaklarını söylediler, özgüvenlerini ortaya koydular ve bu şekilde biz encümen kararımızı dernekten yana kullanmıştık. Çünkü biz biliyoruz, şu anda belediye olarak bu kadar mali külfet içerisinde bir harcama yapma durumu söz konusu değil. Ama biz; deve güreşinin de layıkıyla olmasını ve daha önceki dönemlerden de daha iyi olması arzusu içerisindeyiz. Bu arzumuzun Dernek yöneticileri ile gerçekleşeceği inancı bizde vardır ve desteğimiz de dernekten yanadır. Hayırlısıyla çok güzel bir deve güreşi olacaktır ve sadece halkımızın memnuniyeti değil, bütün bölgenin ve deve güreşi sevenlerin de bu konudaki isteği yerine gelmiş olacaktır” dedi.

Bu konuda bazı kişilerin farklı değerlendirmelerinin de olabileceğini, ancak belediye olarak ne yaptıklarını çok iyi bildiklerini ifade eden Bakıcı; “Güreşleri dün başka bir arkadaşlarımız yapıyordu, bugün sizler yapıyorsunuz, yarın da başka arkadaşlarımız yapabilir. Bunlar olan şeylerdir. Ben bu inançla ben 33. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivalinin Selçuk’umuza, derneğimize ve deve güreşini seven herkese hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Dernek Başkanından, Başkan’a teşekkür

Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz; Başkanımızın ve Selçuk Kaymakamlığının vermiş olduğu bu yetkiyle bizler deve güreşlerini derneğimize yakışır, Selçuk halkına yakışır bir şekilde üstesinden gelmeye çalışacağız. Bu anlamda Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.