İzmir programı kapsamında Ak Parti Ödemiş ilçe kongresi sonrası Selçuk’a gelen bir önceki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünde halka seslendi. Selçuk Belediyesi’ni ilk kez ziyaret eden Yıldırım, Selçuk Belediyesi’nin sekiz ayda yaptığı icraatların altını çizdi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti grup Başkanvekili Bilal Doğan ve AK Parti Selçuk ilçe başkanı Sema Yeşilçimen de Selçuk ziyaretinde Binali Yıldırım’a eşlik etti..

Binali Yıldırımı’ı Selçuk’ta ağırlamaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Biz Selçuk’ta çok güzel şeyleri hazmeden ve irade koyan bir ekibiz. Başımızda da Sayın Binali Yıldırım var. O nadir olarak da gelse, her zaman aklı altı ilçe belediyesinde ve Selçuk’ta. Sağ olsun her zaman projeleriniz ne aşamada diye soruyorlar” dedi.

Binali Yıldırım ilk olarak Selçuk Belediye Başkanı ve ekibinin kısa sürede kat ettiği mesafeye dikkat çekti. Yıldırım; “Günler çabucak geçiyor. Bu kısa sürede belediyemizin Selçuk’ta seçim öncesi Selçuklu hemşerilerime vaat ettiği hizmetleri, projeleri birer birer gerçekleştiriliyor olmasından bahtiyarlık duyuyorum. Bu kısa süreye 12 tane iş sığdırılmış. 8 aya 12 iş gayet güzel bir sonuç. İnşallah her şey çok daha güzel olacak. Güzel bir ekibimiz var. Heyecanlı bir belediye başkanımız Selçuk için her zaman çok gayret gösteren değerli bir ilçe başkanımız var. Nihayet uzun bir aradan sonra Selçuk AK Parti belediyeciliği ile tanıştı Bu ekip Selçuk’u yeni Türkiye’nin, 2023 Türkiye’sinin hedeflerine taşıyan bir ekip olacak” dedi.

Selçuk Belediye Binası önündeki kısa konuşmasının ardından Binali Yıldırım beraberindekiler ile Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın makamına çıktı. Burada 30 Mart’ta bugüne kadar geçen süreci kısaca değerlendiren Yıldırım, sekiz ay içerisinde yapılan çalışmaları özetledi.

Selçuk’un dünyanın en büyük açık hava müzesi olmasının yanı sıra, Efes’in dünya turizmi açısından çok şey ifade ettiğini söyleyen Yıldırım; “Selçuk Artemis Tapınağı’na ek olarak Selçuklu sanatının en güzel örneklerinden biri olan İsabey Cami gibi önemli bir eseri ve daha birçok tarihi değeri barındıran bir ilçemiz olması açısından bizim için büyük öneme sahiptir” dedi. Selçuk’un tarihinin yanı sıra tarıma elverişli toprakları ve doğuya açılan ticaret yollarının bulunduğu bir yerleşim yeri olarak dikkat çeken Yıldırım; “Kısa süre geçmesine rağmen verilen sözlerin adım adım yerine getirildiğini görmek bizim için bir mutluluk vesilesidir. Yıllardır kurumlarla vatandaş arasındaki kopuk ve uzak mesafeyi başkanımız ortadan kaldırdı” dedi.

Binali Yıldırım bir süre önce kurulan kent konseyi, önümüzdeki ay faaliyete geçecek olan Kadın Danışma Merkezi, İZBAN’ın Selçuk’a gelişi gibi önemli gelişmelerden bahsetti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeri onaylanan Selçuk Devlet Hastanesi binasının yapıma başlanması, Efes- Meryem Ana Teleferik hattı projesi, doğal gaz gibi Selçuk için önemli olan projelerin de önümüzdeki süreçte hayata geçeceğinden bahseden Yıldırım; “Efes’in açmazı olan Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı. Efes’in UNESCO süreci hızlandırıldı. Pamucak’ta ilk kez engelliler ve aileleri kamp yaptı. Bu her dönemde devam edecek. Bunlar çok güzel gelişmeler” dedi.

Selçuk’un turizm kadar bir tarım kenti olduğunu da söyleyen Yıldırım; “Geçmişte yapılan Soğuk Hava Deposu tam kapasite çalışıyor. Üreticiler mal koymak için sırada bekliyor” dedi.

AK Parti’nin belediyecilik anlayışı çerçevesinde festivaller ve özel gün programlarının çok mütevazı bütçelerle yapıldığını söyleyen Binali Yıldırım; ’’Şehit yakınları ve gaziler için 160 metrekarelik bir yer tahsis edildiğini duydum. Bu çok güzel bir adım. Daha yolun başındayız. Bundan sonra da Selçuk için çok önemli projeler hayata geçirilecek” diyerek sözlerini noktaladı. Binali Yıldırım’ın Selçuk Belediyesi ziyareti Başkan Bakıcı tarafından kendisine Artemis heykeli, zeytinyağı ve incir hediye edilmesinin ardından son buldu.