Selçuk Belediyesi’nin düzenlediği ve turizmcilerin sorunlarının tartışıldığı 2. Turizm Çalıştayı’nda, sivil toplum kuruluşlarının arasından güç birliği kararı çıktı.

Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olan İzmir’in Selçuk ilçesinde düzenlenen bu yıl ikincisi düzenlenen turizm çalıştayında, Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurulması kararı alındı. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, çalıştaylar ve alınan kararlarla ilçenin geleceğine yönelik somut adımların atılacağını söyledi. Cİnel, "Buradaki en önemli amacın Selçuk turizmini daha iyi bir noktaya getirmek ve ilçenin tüm turizm noktalarında geniş çalışmalar yaparak ilçenin önünü açmak. Bu güç birliği ile ilçede çok somut adımların atılacağına inanıyorum.

Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının içinde olduğu Turizmi Geliştirme Kooperatifinin Selçuk’a önemli kazanımlar getireceğine inandığını ifade eden Selçuk Ticaret Odası (STO) Başkanı Koray Yolcu ise, kooperatifin kuruluş süreci ilerlerken, STK’lar ve turizmciler olarak çalışmalara katkı sunması gerektiğini savundu. Oda olarak üzerine düşenleri yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Yolcu, ilgili tüm kuruluşlardan da aynı desteği beklediklerini dile getirdi.