AK Parti ve MHP Meclis üyeleri kentin çıkarları için meclis toplantısında dikkat çeken önerilerde bulundular. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burhan Becer, Pazar yerine acil çıkış noktalarının belirlenmesi yönünde bir çalışma yapılması gerektiğini belirtirken, MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Soğutmaz ise Selçuk’a en kısa zamanda yeni bir adliye binası yapılması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşların istek ve önerilerini dikkate alan Selçuk Belediye Meclis üyeleri, bu istekleri meclis toplantılarında da dile getiriyor. Uzun zamandır meclis toplantılarında dilek ve temenniler bölümünde ilçenin çıkarlarına yönelik fikirlerini sunan meclis üyelerinden oldukça önemli öneriler geldi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Mimar Burhan Becer, özelikle Cumartesi günleri kurulan halk pazarında acil çıkış noktalarının olmadığını, bu konuda en yakın zamanda ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi. Cumartesi günleri halk pazarında rahatsızlanan bir vatandaşın ambulansla hastaneye kaldırılmasının çok büyük sorun olduğunu örnek veren Becer, ayrıca camilerde ve ilçedeki önemli binalarda acil çıkış noktalarının olmadığını, yine halk pazarının kurulu olduğu saatlerde olabilecek yangın ve afetlerde itfaiye vb. ekiplerin konuya müdahale etmesinde büyük sıkıntılar oluşabileceğini kaydetti. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi açısından başta gazeteciler olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve ilçedeki tüm ilgili kurum amirlerinin sıkı bir çalışma yapması gerektiğini, yerel yönetim ve merkezi yönetimin el birliğiyle çalışmayı hızlandırılmasını öneren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burhan Becer, konuyla ilgili Başkan Bakıcı’dan destek beklediğini söyledi.

Yerel seçimlerin ardından meclis koltuğuna oturan MHP Selçuk Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat İbrahim Soğutmaz, uzun zamandır hizmet veren Selçuk Hükümet Konağı’nın, özellikle de adliyenin bir hayli yıprandığını ve yetersiz kaldığını dile getirdi. Eğitim konusunda oldukça güzel çalışmalar yapan Selçuk Belediyesi’nin, merkezi hükümet ile birlikte el ele vererek ilçeye yeni bir adliye binası yapılması konusunda fikirlerini sundu.

Selçuk belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, ifade edilen fikirleri dikkate alacağını ve bu konuda ilgili kurumlarla görüşeceğini belirtti.