Almanya’da yaşayan gurbetçi Sezai Öztürk’ün geçen yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nde eşine akla gelmeyecek bir sürpriz yaptığı ortaya çıktı. Çılgın aşık, 2,5 yıllık evli eşine, geçen yıl 11 Şubat’ta seyahat için geldikleri İzmir’deki bir hastanenin önünde aşkını ilan etti ve “Sana obezite ameliyatı hediye ediyorum” dedi. Şaşkına dönen Ayşe Ataç Öztürk, ertesi gün Obezite Cerrahı Op.Dr. Tufan Ergenç tarafından ameliyata alındı. 93 kilodan 60’a düşen Öztürk, “Bu yıl eşimin hediyesini çok merak ediyorum” dedi.

Yaptığı diyet, akupunktur tedavilerine rağmen kilolarından kurtulamayan, eşi ile Almanya’da yaşayan Ev Hanımı Ayşe Ataç Öztürk (41), hayatını zindana çeviren kilolarından Sevgililer Günü sürpriziyle kurtuldu. Almanya’da işçi olarak çalışan Sezai Öztürk, 2.5 yıldır evli olduğu eşinin zayıflamasını çok istiyordu. Ancak eşi spor, diyete rağmen bir türlü kilo veremiyordu. İsmini Avrupa’da mide küçültme ameliyatı olan hastalardan duyduğu Obezite Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Tufan Ergenç ile gizlice temasa geçti. Öztürk, doktora eşine 14 Şubat Hediyesi olarak, obezite ameliyatı hediye edeceğini söyledi. Doktor ile aralarındaki planı adım adım uygulamaya koyan Öztürk, 11 Şubat tarihine İzmir’e iki uçak bileti aldı. Eşine seyahat için İzmir’e gideceklerini söyleyen Öztürk, uçaktan indikten sonra eşiyle hiçbir yere uğramadan, ilk iş olarak İzmir’deki bir özel hastaneye gitti.

Aldığım en güzel hediyeydi

Hastanenin önünde eşine ilan-ı aşk ettikten sonra, “Sana bu yıl 14 Şubat’ta kilolarından kurtulman için obezite ameliyatı hediye ediyorum” dedi. Hastaneye niye geldikleri ilk başta anlamayan Ayşe Hanım, büyük şaşkınlık yaşadı. O anda yaşadıklarını anlatan Öztürk, “Daha önceki sevgililer günlerini çiçekle ve güllerle geçiştiriyordu. Geçtiğimiz yıl Sevgililer Günü’nde bugüne kadar ki en güzel hediyesini verdi. Bana ‘Sana ameliyat hediye ediyorum’ deyince şoke oldum. Ama çok güzel bir hediyeydi. Bu sürpriz sayesinde hayatım değişti. Kendimi 15-20 yaş daha genç hissediyorum, çevremdekiler de aynı görüşü paylaşıyor. Çok mutluyum. Ameliyatım da çok başarılı geçti. Hocamız Doktor Tufan Bey’den çok memnunuz” dedi.

Bu yıl çok farklı bir sürpriz hazırlıyorum

Eşinin yaptığı sürprize uzun bir süre inanmadığını anlatan Sezai Öztürk, “Onun sağlığına kavuşması için bu hediyeyi düşündüm. Hocam ile birlikte koordinasyon içerisinden sürprizi hazırladık. Her şey çok güzeldi. Şimdi eşim çok sağlıklı” dedi. Öztürk, bu yıl için çok farklı bir sürpriz hazırladığını sözlerine ekledi.

Her hastamızın bir yaşam öyküsü var

Her hastasının farklı bir yaşam öyküsü olduğunun altını çizen Obezite Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Tufan Ergenç, “Obez hastalar kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşarken, sosyal hayatlarında da farklı zorluklar ve çıkmazlarla karşı karşıya kalıyorlar. Kafedeki tekli koltuğa oturamıyor, istediği elbiseyi giyemiyor, iş bulmakta güçlük çekiyor Bu listeyi daha da uzatabiliriz. Doğru hastalarda uygulandığı sürece obezite cerrahisi, hastalara sağlıklarını yeniden kazandırırken, yeni bir hayata başlamalarına da vesile oluyor. Öztürk çiftinin hikayesi de çok çarpıcı. Ayşe Hanım istediğimiz kilolara ulaştı, sağlığı da yerinde. Biz tüm hastalarımızla bir aileyiz” diye konuştu.