Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sezaryen doğum oranlarındaki azalmadan dolayı teşekkür belgesi verdi.

Dünya Sağlık Örgütü; 2011 verileri (% 23 ve % 26.9) iken Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 2014 yılının ilk 9 (dokuz) aylık periyodunda yapılmış olan primer sezeryan doğum oranı (%16) olmasından dolayı örnek hastane oldu.

2013 yılında Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan toplam doğum sayısı 6130 ve primer sezeryan doğum sayısı 876 olarak hesaplandı. Yine 2014 yılının ilk 9 aylık döneminde yapılan toplam doğum sayısının 5237 ve primer sezeryan doğum sayısının da 840 olduğu hesaplandı. Yüzde primer sezeryan doğum oranlarına bakıldığında 2013 yılı için %15 ve 2014 yılı için ise %16 ile Avrupa küresel sezeryan oranının (%23) altında olduğu görüldü, bu sayı Türkiye primer sezeryan oranının(%26.9) da altında kaldı.

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi olan Uzm. Dr. Ahmet Bekerecioğlu hedeflerinin 2013 ve 2014 yıllarında elde edilmiş bu başarının önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi olduğunu ifade ederek, ’’Hastanede doğum yapan gebelerin normal doğumu seçmelerindeki en önemli etmen; hastanede uygulanmakta olan ’’doğum öncesi sınıf’’ programıdır. Burada gebelere bebek bakımı, gebelik süreci ve doğum ağrılarıyla baş etme yöntemleri öğretilmekte olup, eşleriyle de eğitime katılabilmektedirler. Bu oranın elde edilmesindeki en büyük başarının hastane hekim ve ebelerinin normal doğumu destekleyen yaklaşımı ve iyi bir ekip anlayışı çerçevesinde özveri ile çalışmalarının sonucu olmasıdır’’ dedi.