Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu Ödemiş ve Küçük Menderes bölgesinin tarihi geçmişini Ödemişli tarihçi ve yazar Behiç Galip Yavuz ile masaya yatırdı.

Kendisine ziyarete gelen tarihçi yazar Behiç Galip Yavuz ile bölgenin geçmişi ile ilgili birçok bilgi alan Kaymakam Celil Ateşoğlu Ödemiş’in tarihsel ve sosyal anlamda da şanlı bir kent olduğunu belirterek," Ödemiş bugünkü farklılığını geçmişte de hissettirmiş. Her dönem ilklerin kenti olmuş geçmiş dönemde de cumhuriyetin ilk yıllarında da mücadele yıllarında da sunduğu katkılar, düşmana sıktığı ilk kurşun, orduya verdiği destekler milli mücadeleye verdiği destekler, daha sonraki zamanlarda kentleşme için attığı adımlar ve efeleri gerçekten çok önemli" dedi.

"Ödemişliler kendi geçmişi ve tarihi ile gurur duymalıdır" diyen Ateşoğlu şöyle devam etti: "Dün olduğu gibi bugünde bu değerlerin birçoğunu Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi bünyesinde bir araya getirerek gelecek kuşaklara Ödemiş’in tarihi sağlam bir şekilde aktarılacak. Bu durumda tarihte olduğu gibi bugünde Ödemiş’in Ödemişlinin farkı olmalı. Bugün ziyaretime gelen değerli hocamız Behiç Galip Yavuz hocamla Ödemiş’in ve bölgenin geçmiş tarihini konuştuk. Behiç hocam bir derya deniz kendisi bana yazdığı kitapları armağan etti. Bu yakınlığından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İlçe kaymakamlığı olarak Ödemiş’in tarihsel güzelliğinin korunması için biz de katkılar koyacağız. Behiç Galip Yavuz’a ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.”