Bayraklı Belediyesi, vergisini ödeyene teşekkür edip hatırlatma yaptı, vergi toplamada artış yaşandı.

Bayraklı Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü emlak, çevre ve temizlik, ilan-reklam ve vatandaşların belediyeye yaptığı tüm vergi-harç gibi ödemeleri gerçekleştirenlerin cep telefonlarına mesaj göndererek hem teşekkür ediyor hem de hatırlatmada bulunuluyor. Bu yöntem sayesinde vergi toplamada geçen yıllara oranla artış yakaladı. Öte yandan emlak, çevre ve temizlik vergilerinin 2. taksitinin son ödeme tarihinin ise 30 Kasım olduğu bildirildi.

ARTIŞ YAŞANDI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Mali İşler Müdürlüğümüz getirdiği bu mesaj sistemi sayesinde vergi borçlarını daha hızlı bir şekilde tahsil eder duruma geldi. Bunda bizim e-belediyecilik ve mobil uygulama seçeneklerimizin de bulunması etkili oldu. Bununla birlikte vatandaşlarımız da dönem vergileri hakkında bilgilendirildikleri için vergi tahsilinde bir artış da yaşandı. Bundan sonraki dönemlerde de bu sürecek” dedi.

YAPILANDIRMADAN YARARLANIN

11 Eylül’de yürürlüğe giren 6552 Sayılı Kanun’la yapılandırma başvurularını ekim ayının başından itibaren almaya başladıkların belirten belediye yetkileri de, “Yapılandırma emlak ve çevre temizlik vergilerini, 2013 yılı öncesi vergi borcu olan vatandaşlarımızı kapsıyor. Borçları taksitlendiren ve faizlerin bir kısmını düşüren bir kanun düzenlemesi yapıldı. Yapılandırma ile ilgili başvuruları kasım ayı sonuna kadar alırken diğer taraftan da çevre temizlik ve emlak vergilerinin 2. taksitlerini tahsil etmeye başladık” diye konuştu.

İNTERNETTEN YA DA CEP TELEFONUNDAN VERGİ BORCU

Vatandaşlar tüm borçlarını Bayraklı Sevgi Yolu alt sokağında bulunan gelir biriminden, Osmangazi, Çamkıran, Postacılar hizmet binalarındaki gişelerden nakit ve kredi kartıyla, www.bayrakli.bel.tr internet adresinden ve mobil Bayraklı Belediyesi uygulamasıyla da cep telefonlarından ödeyebiliyor.