Tireliler, Tire-Belevi yolunun duble yol yapılmasını istiyor.

Her seçim döneminde Tireliler’e, en başta vaat edilen duble yol projesi, başlanması bir yana, şimdilerde sözü dahi edilmiyor. Şu ana kadar pek çok insanın hayatını kaybettiği, adeta ölüm yoluna dönüşen Tire-Belevi arasındaki yolda hemen hemen her ay bir trafik kazası oluyor.

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

’’Duble yol ile ilgili biz üzerimize düşenin fazlasını yaptık’’ diyerek sözlerine başlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ’’Dönemin Ulaştırma Bakanı olan Sayın Binali Yıldırım’a bir keresinde EBSO toplantısında, bir keresinde de Ankara’da makamında olmak üzere iki defa bu yolun projesini sundum. Devrimiz internet çağı, vatandaşlarımız internette arama motoruna ‘’Başkan İstedi, Bakan Olur Dedi’’ yazsınlar bakın ne çıkıyor. Yeni Asır’ın 25.08.2010 tarihli gazetesine ve internet sitesine baksınlar ne yazıyor.2011 genel seçimi öncesinde de aynı sözü işittik, son yerel seçimler öncesinde de buraya gelen hükümet yetkilileri aynı sözleri tekrarladı’’ diye konuştu.

Zamanında bu yol için belediye olarak kolları sıvadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiçek, ’’Duble yol için Tire’nin kesikbaş girişinden itibaren 2 km lik yolu genişlettik. Karayolları bize uyarı yazısı gönderdi, durdurun dedi, durdurduk. Biz bize verilen sözün tutulmasını istiyoruz. Ben artık hiçbir Tireli vatandaşımın bu yolda hayatını kaybetmesini istemiyorum, hakkımız olanı, duble yolumuzu istiyorum’ dedi. Başkan Çiçek Tire’deki tüm siyasi parti temsilcilerine de çağrıda bulunarak ‘’Gerekirse bir konsensüs oluşturalım, hep beraber Ankara’ya gidelim, isteğimizi bir kere daha yerinde bildirelim’’ diyerek sözlerini noktaladı.