İzmir Ödemiş’te, Ödemiş Temsilciliği öncülüğünde 6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ödemiş Vergi Dairesi ve Ödemiş SGK Merkezi’nin katkılarıyla da düzenlenen toplantı, Ödemiş Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak da bilinen kanunun sağladığı ödeme kolaylıklarının anlatıldığı toplantıya, Ödemiş Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Ödemiş SGK Merkezi Müdürü Ayhan Ataş, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Ödemiş Temsilcisi Sabri Diken, Ticaret Odası yöneticileri, mali müşavir ve muhasebeciler katıldı. Toplantı da konuşan kurum temsilcileri, kapsamı geniş olan "Torba Yasa"dan yararlanma çağrısı yaptı. Ödemiş Vergi Dairesi adına Torba Yasa sunumu yapan Erdal Akkoyun da, slayt gösterisi eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi. 6552 sayılı kanundan faydalanabilmek için 1 Aralık 2014 tarihine kadar borçlu olunan her vergi dairesine ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerektiğini anlatan Akkoyun, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesi ‘www.gib.gov.tr’ üzerinden, vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunulabileceğini belirtti.

Hangi borçlar yapılandırabilir?

Akkoyun, kanun kapsamına giren vergilerle ilgili, “Kanunun yayımlandığı 11 Eylül 2014’ten itibaren yayım tarihi hariç olmak üzere borcun kesinleşmiş olması şartıyla; beyana dayalı vergilerde 30 Nisan 2014 tarihine kadar beyan edilmesi gereken tüm vergiler kapsamdadır. 30 Nisan 2014 tarihinden önceki dönemlere ilişkin tüm vergiler, 2014 takvim yılına ilişkin 30 Nisan 2014 tarihinden önce tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergisi, yıllık harçlar gibi borçlar, kapsama giren vergi aslına bağlı vergi cezaları ile usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları ile kapsamdaki borçlara bağlı gecikme faizi ve zammı gibi fer’i borçlar kanun kapsamında yapılandırılabiliyor” diye konuştu. Erdal Akkoyun, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "2014 yılı için tahakkuk eden MTV ikinci taksiti ile 2014 yılında ödenecek gelir vergisi ikinci taksitinin kapsam dışında olduğuna dikkati çeken Akkoyun, “31 Aralık 2013 tarihinden önce kesilen 120 TL ve altındaki idari para cezaları, sigara kullanımından dolayı kesilenler hariç ve 12 TL altındaki köprü, otoyol ihlali geçiş ücretlerine ait borçlar başvuru beklenilmeden silinecek. 31 Aralık 2013 tarihi öncesi kesilen 11 Eylül 2014 tarihi itibarıyla tebliğ edilmemiş olan ceza aslı 120 TL ve altındaki idari para cezaları tebliğ edilmeyecektir” dedi.