KOSGEB ile birlikte açtığı girişimcilik kursları ile İzmir’de şampiyon olan Torbalı Ticaret Odası adeta girişimci fabrikası gibi çalışıyor: 220 girişimci yetişti, 20 iş işyeri açıldı. 2014’ün son ayında 4 girişimci daha iş hayatına “merhaba” dedi.

Açtığı girişimcilik kursları ile İzmir’de şampiyon olan Torbalı Ticaret Odası (TTO), KOSGEB ile birlikte açtığı kurslarda İzmir’de girişimcilik şampiyonu olmuştu. Uygulamalı Girişimcilik Programlarının en verimli olduğu ilçe olan Torbalı’da bu ay 4 yeni girişimci daha işyeri açtı.Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, KOSGEB Temsilcisi Sultan Mert ve Proje Danışmanı Alper Selvi yeni girişimcilerin açtıkları işyerlerini ziyaret etti. TTO Başkanı Olgun “2014 yılını kapatırken 4 yeni girişimcimiz daha KOSGEB desteği ile işyeri açtı. Yeni yılda yeni programlar ile yine girişimcilik rekoru kıracağız” dedi.

30 BİN TL HİBE

Yusra Giyim, Evde Moda, Fetih Çanta ve Azim Tarım; Torbalı Ticaret Odası’nın açtığı kurslarda aldıkları sertifika ile KOSGEB desteği almaya hak kazandı. Çanta imalatı, silaj paketleme makinası, ev tekstil tasarımı ve tekstil zincir mağaza projesi hazırlayan 4 yeni girişimci Uygulamalı Girişimcilik Desteği alıp işyeri açtı.Kendi işini kuran sertifikalı girişimciler, iş planıyla birlikte KOSGEB’e başvurduklarında 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere 100 bin lira kredi alabiliyor. Geri ödemeli olan 70 bin liradan ise faiz ve komisyon alınmıyor. Ödemeler ise işletme kurulduktan sonra ilk 2 yıl geri ödemesiz, daha sonraki 2 yılda 3’er aylık eşit taksitle ödeniyor.

250 BAŞVURU VAR

Torbalı Ticaret Odası, KOSGEB ile düzenlediği Girişimcilik Kursu’nda İzmir şampiyonu olmuştu. TTO, 2011-2014 yılları arasında en çok girişimcilik kursu açan kurum olurken Torbalı ise bu kurslar sonunda en çok girişimcinin iş yeri açtığı ilçe oldu. Hâlihazırda 200 sertifikalıgirişimci ise kendi iş yerlerini açmaları halinde, KOSGEB’den 100 bin liraya kadar destek alabilecek.20 girişimci ise sağlanan desteklerle işyeri açtı. 2015 yılında kurslara devam edecek olan TTO’ya şu anda 250 başvuru bulunuyor.

Yeni açılan işyerlerini ziyaret eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun “Müteşebbislerin iş hayatına girmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Farklı fikirlerin hayata geçirilmesi üretim için çok önemli. Son dönemde hizmet sektöründe teşvik alan girişimcilerimiz revaçta. Yeni dönemde üretim bazlı projelere öncelik vermek istiyoruz” diye konuştu.