Torbalı’da zabıta ekipleri okullardaki kantinleri denetledi, uyulması gereken kurallar hakkında kantincileri bilgilendirdi.

Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde belli aralıklarla habersiz yaptığı denetimlerini sürdürüyor. Kantinlerde bulunan her şeyi titizlikle inceleyen zabıta ekipleri, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda hassas bir çalışma yürütüyor.

Ekipler, gıdaların ambalajları, gıdaların hazırlandığı tezgâhların malzemeleri, ürünlerin son kullanma tarihine kadar pek çok önemli konuyu inceliyor. Denetlemelerin yanı sıra, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler de yapan ekipler, denetimlerin belli aralıklarla, sürekli olarak devam edeceğini belirttiler. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ’’Evlatlarımız bizim için çok değerli. Kantinlerde tükettikleri gıdaların sağlık koşullarına uygun olması bizim sorumluluğumuz altında. Gerekli denetim ve bilgilendirmeler ekiplerimizce hassasiyetle yürütülüyor. Hemşehrilerimiz çocukları konusunda endişelenmesin’’ diye konuştu.