Anadolu’nun farklı bölgelerinden hızlı göç alan, İzmir’in sanayi merkezi Torbalı’da eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek amacıyla ilçe belediyesi öncülüğünde bir dizi çalışmalar yapılıyor.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in girişimleriyle bir araya gelen ilçe Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek Torbalı’nın artan nüfusuyla beraber ortaya çıkan okul ihtiyacı için görüşmelerde bulunmuştu.

Vali Toprak’a ilçenin derslik ihtiyacı ve yeni okullara duyulan gereksinime dair geniş bir sunumda bulunan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez 2015 yılı eğitim öğretim yatırım programına dâhil edilecek, ihalesi yapılacak okulların durumu hakkında görüşmüş ve Vali Toprak’tan 2015 yılında Torbalının eğitim sorunun çözüleceği müjdesini almıştı.

İzmir Valiliği’ndeki eğitim zirvesinin ardından çalışmalarına hız veren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne verdiği talimatla Ayrancılar Mahallesi’ne 1 adet 24 derslikli Lise ve 1 adet, 2 4 derslikli İlkokul, Torbalı Mahallesi’ne 1 adet 24 derslikli İlkokul ve Özbey Mahallesi’ne 1 adet 16 derslikli ortaokul yapı ruhsatı düzenlendi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin eğitim alanındaki sorunlarının ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Ülkemizin farklı bölgelerinden hızlı göç alan bir ilçeyiz. Artan nüfusumuz sosyal ve eğitim alanında bizi tedbirler almaya, projeler geliştirmeye yönlendiriyor. Öngörülerimiz, bilimsel veriler, önümüzdeki 10 yılda Torbalının nüfusunun beklenilenden daha yüksek olacağı yönündedir. İlçemiz sanayi kuruluşlarıyla birlikte hem alanında hızla markalaşıyor, hem de büyümenin getirdiği sancıları yaşıyor. Büyüyen ve gelişen Torbalı’ya yakışan eğitim kurumlarının sayısını arttırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda bizlere sağladıkları destekler için İzmir Valisi Mustafa Toprak’a, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’ya ve Torbalı İlçe Kaymakamımız Aydın Memük’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.