Travel Turkey İzmir-Turizm Fuarı’na ilk kez katılan Menderes Belediyesi, ilçenin tarihsel ve turistik anlamda tanıtımını gerçekleştiriyor. Stantta ziyaretçileri Gümüldür Mandalina Festivali’nin maskotu Mandi karşılıyor.

Menderes Belediyesi’nin ilk kez katılım sağladığı Travel Turkey İzmir-Turizm Fuarı’nda sektör temsilcilerinden vatandaşlara birçok kişi belediye standına büyük ilgi gösteriyor. Gümüldür Mandalina Festivali’nin maskotu Mandi’nin de yer aldığı stantta ilçenin tarihsel ve turistik anlamda tanıtımı gerçekleşiyor. Sahil şeridinde yer alan otellerin tanıtımının yapıldığı stantta Menderes Belediye Başkanı Bülent Soyluda ziyaretçilerle bir araya geldi.

“TURİZM POTANSİYELİNE ARTIRACAĞIZ”

Menderes’in tanıtımına katkı ve ilçe turizminin kalkınması amacıyla Travel Turkey İzmir-Turizm Fuarı’na katıldıklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Belediye tarihinde ilk kez turizm fuarına katılım sağlanıyor. Bunu gerçekleştirmekte bize nasip oldu. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Menderesimizin gelişmesi, hak ettiği noktaya taşınması için her türlü çalışmanın içinde yer alıyoruz ve alacağız. İlçemizin turizm sektöründeki potansiyelini arttırmak istiyoruz. Bu amaçla katılım sağladığımız fuarda standımıza olan ilgi bizleri de memnun etti” dedi.

MENDERES TARİHİ VE TURİZMİ

Menderes’in tarihsel ve turistik anlamda zengin bir bölge olduğunu kaydeden Başkan Soylu, “İlçemiz içerisinde tarihsel anlamda bakıldığındaİyonların kurduğu 12 şehir devletinden ikisi Kolophon ve Lebedos yer alıyor. Notion Antik Kenti ve Anadolu’daki iki kehanet merkezinden birisi olan Klaros da ilçemizde bulunuyor. Turizm anlamında ise yasal düzenlemelerin ardından sahil şeridinde yer alan Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’nin bize bağlanmasıyla yeşil ve mavinin buluştuğu bir noktadayız. Kültürel miraslarımız olan Kasımpaşa Camii, Kasımpaşa Türbesi, Samancıoğlu Camii, Cüneyt Bey Camii, Yıkık Minare, Cumhuriyet Mahallesi Camii, Gölcükler Camii, Görece Merkez Cami, Palamutarası Sarnıcı, Gölovasi Sarnıcı da görülmesi gereken yerler. 2 No’lu Hol’de kurduğumuz standımızda ilçemizin bu zenginliklerini tanıtıyoruz“ diye konuştu.

MANDİ TURİZM FUARINDA

İzmirli vatandaşların çok sevdiği Gümüldür Mandalina Festivali’nin maskotu Mandi’nin de fuarda ziyaretçilerle bir araya geldiğini kaydeden Başkan Soylu, “Geçtiğimiz hafta sonu ilkini düzenlediğimiz Gümüldür Mandalina Festivali’nin maskotu Mandi de fuarda bizlerle birlikte. İzmirli vatandaşların çok sevdiği Mandi’yi sektör temsilcileriyle de tanıştırmak istedik. Böylelikle ulusal ve uluslararası alandan gelen ziyaretçilerimiz hem Mandi’yi hem de ilçemizi yakından tanıma fırsatı buluyor” ifadelerini kullandı.