İZMİR (İHA)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir’deki 54 kadın muhtarla bir araya geldi. Türk kadınlarını başbakan ve cumhurbaşkanı olarak da görmek istediklerini söyleyen Kocaoğlu, “Biz kadınlar istersek bu da olur” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta başkan eşleri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, bu kez yerel seçimlerin ardından görevlerine başlayan kadın muhtarlarla buluştu. 24 ilçeden 54 kadın muhtarın katıldığı etkinlik Tarihi Asansör’de gerçekleşti.

Katılımlarından ötürü muhtarlara teşekkür eden ve görevlerinde başarılar dileyen Dr. Türkegül Kocaoğlu, siyasette daha fazla kadının olması gerektiğini savundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına siyasette ve yerel yönetimlerde önemli görevler verdiğini hatırlatan Dr. Kocaoğlu, “Sizler Atamızın böylesi önem verdiği bu görevi üstlenerek diğer kadınlara örneksiniz. Ancak Atatürk’ün Türk kadınına dünyanın pek çok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı vermesine rağmen, siyaset alanındaki listelerde alt sıralarda yer alıyoruz. Kurtuluş Savaşı ile dünyaya örnek olan laik Türkiye Cumhuriyeti’nde bu sorun hala devam ediyor" diye konuştu.

Dr. Türkegül Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yerel ve genel siyaset alanındaki zorluklara baş kaldıran kadınlara imreniyorum ve sizleri gönülden taktir ediyorum. Siyaset zor bir alan. Bu alana atılmak yürek ister. Eğitim, sağlık, sanat, hukuk gibi önemli alanlarda Avrupa ülkelerini aşan kadın sayımızla gurur duyuyoruz. Ama istiyoruz ki, genel müdür, dekan, rektör, kaymakam, vali, büyükelçi, muhtar, belediye başkanı, milletvekili, bakan kadınlarımızın sayısı artsın. Kadınlarımızı başbakan, cumhurbaşkanı olarak görebilelim. Biz kadınlar istersek bu da olur.”

Dr. Türkegül Kocaoğlu’na için teşekkür eden kadın muhtarlar, görev yaptıkları mahallelerle ilgili taleplerini de dile getirdi.