İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği’ne bağlı Eğitim Diş Hastanesi, Türkiye’nin ilk ‘bebek dostu’ eğitim diş hastanesi seçildi. Başarılı ‘anne sütü’ uygulamaları nedeniyle ‘Bebek Dostu Kurum’ unvanı alan İzmir Eğitim Diş Hastanesi’nin Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Sinan Evcil, aldıkları unvanın son derece önemli olduğunu belirtti. Alınan ‘Bebek Dostu Kurum’ unvanı nedeniyle hastanede düzenlenen törene, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi ve çok sayıda sağlık çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır yaptı. Hıdır, “Bugün burada Sağlık Bakanlığımızın başarılı çalışmalarına yeni bir zincir halkası daha eklemesine şahitlik yapmak üzere bulunuyoruz. Bu toplantının çok önemli bir özelliği var. İlk defa bir Eğitim Diş Hastanesi’ne bu ödül törenini layık görüyoruz. Hastane yöneticilerine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Anne sütü hepimizin bildiği gibi olmazsa olmaz unsurdur. Bebeğin dünyaya geldiği andan itibaren alacağı ilk gıda anne sütü olmalıdır.” dedi. Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ise yaptığı konuşmada anne sütünün önemine dikkat çekti.

İzmir Eğitim Diş Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Sinan Evcil ise şunları söyledi: “Anne sütü uygulamaları ile ilgili gerekli çalışmaları yaparak ‘Bebek Dostu Kurum’ unvanını almış bulunmaktayız. Bugün birçok hastane, kurum ‘bebek dostu kurum’ unvanıyla hizmetlerine devam etmektedir. Fakat ilk defa bir eğitim diş hastanesi bu unvanı elde ediyor. Diş hastanelerinde, ağız diş sağlık merkezlerinde bu konu ele alınmalı ve bu konunun üzerine gidilmelidir.” Evcil, katılımcılara‘Bebek Dostu Kurum’un ne demek olduğunu ve anne sütünün bebek için önemini açıklayan kısa bir sunum gerçekleştirdi. Tören sonunda başarılı anne sütü uygulamaları nedeniyle ‘Bebek Dostu Kurum’ unvanını gösteren belge, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır tarafından hastane yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Sinan Evcil’e verildi.