Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla rol üstlenmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, ‘Üreten Kadınlar Yıl Sonu Kermesi’ açtı. Başkan Akpınar, kermes açılışında üreten kadınlara kooperatif müjdesi verdi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından 3-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Üreten Kadınlar Yıl Sonu Kermesi’, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katıldığı törenle açıldı. Karşıyaka Metro İstasyonu yanındaki alanda gerçekleşen kermeste 80 adet stant açıldı ve el emeği ürünlerini satmak isteyen kadınlara ücretsiz olarak tahsis edildi. Kermesi gezen Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar “Kermesimiz sayesinde kadınlarımıza iş imkanı sunuyoruz. Yakın zamanda kuracağımız kadın kooperatifimiz sayesinde de kadınlarımıza kalıcı gelir sağlayacağız” dedi.

KURS ÖĞRENCİLERİ

Kermeste satış yapan kadınlar; kentteki mahalle merkezleri, kültür merkezleri, dernekler ve muhtarlıklar aracılığıyla tespit edildi. Büyük çoğunluğu, hobi ve meslek edindirme kurslarına katılan kadınlara tahsis edilen tezgahlarda; seramik ürünler, takılar, örgü giysiler, örtüler, süs eşyaları ve daha pek çok ürün, uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Aralarında engellilerin de bulunduğu kadınların el emeği göz nuru ürünleri, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Karşıyakalı kadınların el emeği ürünleri maddi kazanca dönüştürebilmelerine olanak sağlamak amacıyla bu kermesi düzenlediklerini belirten Başkan Akpınar, “İşsizlik çığ gibi büyüyor. Ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen insanlarımız için kurslar açıyoruz ve satmalarını sağlıyoruz” dedi.

KOOPERATİF MÜJDESİ

Kadınlara kooperatif müjdesi de veren Başkan Akpınar, “Kadınlarımızın bir araya gelerek birlikte üretmesi, ürettiklerini de kazanca dönüştürebilmesi için kadın kooperatifi kuruyoruz. Gerekli altyapıyı hazırladık, bürokratik işlemlerin de tamamlanmasıyla çok yakında kooperatifimizi açmış olacağız. Bundan sonra hediye olarak çikolata götürmek yok, mağazalardan gömlek, kravat göndermek yok. Ben bundan sonra kadınlarımızın ürettikleri ev eşyalarını hediye göndereceğim belediye başkanı olarak. Artık nikah şekerleri, nikah hediyelerini de kadınlarımız hazırlayacak. İnanıyorum ki dayanışma duygusu içindeki tüm Karşıyakalı vatandaşlarımız da bu el emeği ürünlere gereken ilgiyi gösterecektir” diye konuştu.