Urla gelişen tarım ve turizmdeki gücünü, eşsiz tarihi geçmişini, geleneksel değerlerini, dünden bu güne kültürünü yansıtan yeni logosunu arıyor.

Üç tarafı denizlerle çevrili, yaz aylarının dışında hafta sonları kaçamak yaparak nefes almak için tercih edilen, tarihi dokusu ve zengin bitki örtüsünü barındıran köyleri ile mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu Urla, kendi kimliğini yansıtan yepyeni bir logoya kavuşmaya hazırlanıyor. İlçenin değerlerini yansıtmasının yanında Urla Belediyesi, öncü belediyecilik hizmetleri ile örnek olmayı hedefleyen yönetim anlayışını yansıtan Urla’nın yeni logosunu bulmak için özgün bir logo tasarım yarışması düzenledi. Urla Belediyesi’nin kurum kimliğinde kullanılacak olan logonun Urla’yı tüm güzellikleri ile yansıtması hedefleniyor.

LOGODA NELER YER ALACAK?

Yarışma sonucunda seçilecek logonun Urla Belediyesi’nin yanı sıra ilçenin simgesi olacak bir niteliğe sahip olması amaçlanıyor. Urla’nın bölge ve ilçe kimliği ile vizyonunu yansıtacak şekilde hem Urla hem de Ege Bölgesi’nin sahip olduğu genel imajla uyumlu olması düşünülen logonun; akılda kalıcı ve işlevsel kullanıma uygun bir biçimde tasarlanıp oluşturulması gerekiyor. Tasarımda “T.C. Urla Belediyesi” ile “1866” ibareleri yazılı olarak kullanılması istenen logo amaca uygun tasarlanmış bir simge veya bunların birleşiminden oluşacak. Yarışmanın son teslim tarihi ise 22 Ocak 2015 olarak belirlendi.

NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

En fazla 3 tasarım gönderme hakkına sahip yarışmacılar, her bir tasarımları için ayrı rumuz belirleyerek çalışmalarını Urla Belediyesi’ne gönderecek. Seçici kurul tarafından puanlanacak olan tasarımlardan en yüksek puanı alan iki tasarım halk oylamasına sunulacak.

URLALILAR KENDİ LOGOLARINI HALK OYLAMASI İLE SEÇECEKLER

Kurulun belirlediği ilk iki tasarım kurumun internet sayfası üzerinden, belediye binası giriş katında kurulacak seçim standından ve mahalle muhtarlıklarından (Mahalle olan köy muhtarlıklarından) 16 Şubat 2015 günü halk oylamasına sunulacak. 2 Mart 2015 günü en çok oyu alan tasarım ilan edilerek, Urla Belediyesi’nin logosu belirlenecek.

BÜYÜK ÖDÜL; 10 BİN TL

Yarışmada birinci olan tasarıma 10 bin TL, ikinci ve mansiyona layık görülen tasarım için ise plaket ve katılım belgesi takdim edilecek. Yarışmanın sonucu 9 Mart 2015 tarihinde duyurulacak. Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru formunu ve kurumsal logo yarışması şartnamesini http://www.urla.bel.tr/ internet sayfasından veya Urla Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nden edinebiliyor.