Urla’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu köylerde devam etti. Zeytineli Köyü’nde gerçekleşen Atatürk Büstü açılışının ardından Barbaros Köyü Meydanı’nda Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Kutlamaları yapıldı.

Urla Belediyesi’nin desteklediği Cumhuriyet Bayramı etkinliğine, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Belediye Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Ali Yanar, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Mustafa Büyüktarakçı, Urla Gelişim Platformu Üyeleri, Barbaros Köy Muhtarı Yüksel Arslan, Sivil Toplum kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Barbaros köy halkı ve Urlalılar katıldı.

ANADOLU’NUN EN BÜYÜK BAYRAMI

Anadolu’nun en büyük bayramı bugün diyen Köy Muhtarı Yüksel Arslan, herkesi bir arada görmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Arslan, köyde bulunan Park’a sahip çıkan ve bakımını gerçekleştiren Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkürlerini sundu.

Cumhuriyet Bayramı sevincini köy halkı ile birlikte paylaşmanın onur ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Uyar; Köylerimize “köy” demekten gurur duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Köylü Milletin Efendisidir” dedi.

“BUGÜN CUMHURİYET BAYRAMI’NI CUMHURLA KUTLADIK”

16 yıllık çalışma hayatımda coşkuyla yaşadığım sayılı bayramlardan biri bugün diyen Demiryürek; “ Bugün Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhurla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Kazanımları sayesinde köylerimizden bugüne kadar birçok devlet adamı, kaymakam, öğretmen, bilim insanı yetişmiştir. Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Urla Halk Eğitim Merkezi’nin Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterisinin ardından Barbaros Köyü’nün yöresel oyunu olan “Melengecin Dalı” oyunu ile etkinlik renklendi. Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi’nin sergilediği Cumhuriyet’in Kazanımları sergisinin gezilmesinin ardından Çanakkale’de Barbaros Köyü’nden şehit düşünlerin anıtı ve Barbaros Köyü Emek Kültür ve Sanat Evi ziyaret edildi.