Urla Belediyesi’nin Urla’da tarımsal kalkınma ve kurulacak olan üretici pazarına doğru ve kaliteli ürün yetiştirilmesi amacı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Projeler Şube Müdürlüğü “toprak analiz” çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantılarını Urla’nın İçmeler ve Torasan mevkii ile Özbek, Ovacık, Bademler, Kuşçular, Demircili, Yağcılar köylerinde gerçekleştirdi.

Toplantıda yanlış gübrelemeyi engellemek, ürünlerin verimli ve kaliteli olmasını sağlamak ve doğru ürün yetiştirilmesini teşvik etmek amacı ile analiz edilecek toprak için Urlalı çiftçilere bilgi verildi.

Bilgilendirme toplantılarının ardından çiftçilerin topraklarından alınan örnekler İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın biriminde analiz edilecek. Toprağın analiz sonuçları doğrultusunda hangi toprakta hangi madde yetersiz, hangi toprağa hangi gübre verilmeli, o toprakta ne yetişir gibi kararlar alınarak çiftçi kaliteli üretim için yönlendirilecek, gerekli olan teknik yardım verilecek.

Programın devamı ise şöyle olacak; 11 Aralık Perşembe: Zeytineli, Uzunkuyu, Zeytinler, Nohutalan, 12 Aralık Cuma: Merkez Mahalleler, Gülbahçe,16 Aralık Salı: Birgi, Barbaros, Kadıovacık, Balıklıova.