İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni ziyaret etti.

İzmir genelinde çalışmaları değerlendirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla her ay farklı bir ilçede toplantı düzenleyen İzmir Valisi Mustafa Toprak, Aralık ayı toplantısını Ödemiş Gölcük’te gerçekleştirdi. Toprak ve beraberindekiler, Ödemiş’in tarihi zenginlikleriyle doğal güzelliklerinin bulunduğu mekanlar gezdi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in ev sahipliğinde Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni de (ÖYKAM) ziyaret eden Vali Toprak, müzeyi hayranlıkla gezdi.

TOPRAK’TAN ÖDEMİŞ’E ÖVGÜ

Ödemiş ilçesinde övgüyle bahseden Vali toprak, "Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi ok önemli ve anlamlı bir değer. Müzenin ilk katındaki tarihi berber odası, tütün odası, saat odası başta olmak üzere Şükrü Saraçoğlu odası, Dr. Mustafa Bengisu odası, Efeler odası, Ödemiş Belediyesi odası, Yıldız Oteli odası, Milli Mücadele Sergisi gibi özenle hazırlanmış oda ve sergileri gezme imkanı buldum. Ödemiş’i gösteren, tanıtan, anlamlandıran, akla ve hayala gelebilecek her tür güzellik burada var. Kent kimliği kolaylıkla oluşabilen bir kimlik değildir. Ödemiş, kadim medeniyetimizin mirasını bünyesinde barındıran köklü bir kent. Ödemiş’in köklü kent birikimini yansıtan değerler bu güzel mekanda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı İbrahim Aydın ve İzmir’in 30 ilçesinin kaymakamları da yer aldı.