İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ve SGK İzmir İl Müdürlüğü 6552 Sayılı Torba Kanun kapsamında vergi ve SGK borçlarının yeniden yapılandırılmasının avantajlarına dikkat çekti.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ve SGK İzmir İl Müdürlüğü ortaklığı ile 6552 sayılı (Torba) Kanun’un vergi ve sigorta borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleşen toplantıda katılımcılar geçmişten kalan vergi ve sosyal sigorta borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda getirdiği kolaylık ve avantajlar ile başvuru ve faydalanma prosedürleri konusunda bilgilendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, yasanın pek çok avantaj getirdiğini belirterek, vergisini zamanında ödeyenlere de ödül verilebilmesi talebini dile getirdi.

“BÜYÜK FIRSAT SUNULUYOR”

6252 sayılı Torba Kanun’un sosyal güvenlik açısından geniş kapsamlarının yanı sıra borçları yapılandırma anlamında da büyük avantaj getirdiğini belirten SGK İl Müdürü Engin Bilgili, “30 Nisan 2015’ e kadar yapılandırmalar devam edecektir. Bu fırsatlardan sigortalılarımız faydalanmasını istiyorum. Yurtiçi fiyat endeksi üzerinden uygulanacak daha düşük oranda 3 yıla kadar süren yapılandırma söz konusudur. Bunun yan sıra 5510 sayılı yasayla getirilen idari para cezalarının da yüzde 50’sinin ödenmesi koşuluyla yüzde 50’sinden vazgeçilecektir. Primlerin ödenmesi halinde de yüzde 60’lık meblağdan vazgeçilecektir. Diğer taraftan Bağkur ve Genel Sağlık Sigortası yapılandırması ile sağlık sigortasından istifade edeceklerdir. Bu açıdan önemli fırsatlar sunulmaktadır. Ayrıca yapılandırma yapılması halinde yüzde 5’lik indirim vardır. Bundan da işverenlerimiz istifade edeceklerdir. Şu anda önemli derecede borç tablosu var. Beklentilerimiz yüksek talepler de yoğun ve biz de fırsatın değerlendirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

“AF KANUNU DEĞİL YAPILANDIRMA KANUNU”

Amaçlarının yasanın tanıtımını yapabilmek için farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ise “Kanun af kanunu değil yapılandırma kanunudur. Gecikme zammı hesaplanmış eski borçları yeniden yapılandırarak borçları günün koşullarına uyarlamış oluyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İzmir Vergi Dairesi başkanlığı Tahsilat Müdürü Mustafa Taşar katılımcılara “6552 Sayılı İş kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun”un vergi uygulamaları bakımından getirdikleri hakkında bilgi verdi. Karşıyaka Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Aysel Demirel de kanunun sosyal güvenlik açısından getirdiği avantajları paylaştı