Türkiye’nin ilk ve tek yüksek teknoloji kart geliştirme ve üretim merkezi olan E-kart Elektronik Kart Sistemleri, sürdürülebilir yaklaşımı ile doğaya katkıda bulunmaya devam ediyor.

Uzun zamandır karbon ayak izini sıfırlamak adına çalışmalarını sürdüren E-Kart; farklı ağaçlandırma alanlarında dört yılda toplam 13 bin 497 fidana can verdi. E-kart son olarak, Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında 2 bin 465 fidanlık dördüncü korusunu oluşturdu.

Küresel iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde, karbon ayak izini en aza indirmek üzere çalışmalarını sürdüren E-Kart, dört yıldır üretim faaliyetleri sonucu sebep olduğu karbon salımını absorbe edecek fidan dikimini Ege Orman Vakfı ile birlikte gerçekleştiriyor. E-kart yönetici ve çalışanları Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında oluşturdukları 2 bin 465 fidanlık dördüncü korularını ziyaret ederek ilk fidanları diktiler.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, E-kart’ın karbon ayak izini azaltmak adına yaptığı çalışmalar ile öncü firmalardan olduğunu söyledi. Öztürk, bir çok firmanın yasal değişikliklerle birlikte karbon emisyonlarını hesaplayıp bildirmek durumunda olduğunu, E-kart’ın 4 yıldır yasal zorunluluk olmadan önce bu çalışmalara başladığını ve toplam 13 bin 497 fidana can verdiğini söyledi.

Fidan dikim töreninde konuşan E-Kart Elektronik Kart Sistemleri A.Ş. Entegre Yönetim Sistemleri Yöneticisi Gözde Köksal Yurttaş; “Sürdürülebilir şekilde beş yıldır karbon ayak izimizi hesaplatıp, azaltmak adına çalışmalar yapıyoruz. Müşterilerimizi de bu konuda bilinçlendirerek Ege Orman Vakfı ile birlikte yeni projelere imza atacağız.” dedi.

E-Kart Elektronik Kart Sistemleri A.Ş. Kalite Güvence Uzmanı Burcu Tümtürk ise “Doğaya karşı sorumluluğumuzu zorunluluklarla değil gönüllülükle yerine getirdiğimiz için önümüzde ki süreçte de ağaçlandırma çalışmasına desteğimiz devam edecek. ” diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, doğaya katkılarından dolayı E-Kart Elektronik Kart Sistemleri A.Ş. adına Entegre Yönetim Sistemleri Yöneticisi Gözde Köksal Yurttaş’a ve Kalite Güvence Uzmanı Burcu Tümtürk’e plaket takdim etti. Konuşmaların ardından E-kart çalışanları fidanları toprakla buluşturdu.