Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ile Beyazay Derneği Elbistan Şubesi tarafından bir etkinlik düzenlendi. AEL Misafirhanesinde düzenlenen yemekli programa çok sayıda engelli katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Elbistan Toplum Sağlığı (TSM) Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Nuran Erbilen Gök, bu önemli güne katılan herkese teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Bugün burada engellilerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bizler hiçbir sıkıntının karşılıksız kalmayacağına, mükâfatının kat kat verileceğine inandığımız güzel dinin mensuplarıyız. Engelli kardeşlerimizin ve onların yanında bulunan yakınlarının mükâfatı kat kat olacaktır.”

Daha sonra bir konuşma yapan Beyazay Derneği Elbistan Şube Başkanı Gökhan Kılıç, programa katılan herkese teşekkür etti. Kılıç, bu etkinliğin gerçekleştirilmesine vesile olan Elbistan Kaymakamlığına, AEL İşletme Müdürlüğüne ve Elbistan Belediyesine teşekkür etti.

Başkan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

“Dünya siyaset literatüründen de bir kelime vardır azınlık diye. Oysa dünyada yaşayan en büyük azınlık engellilerdir. Öyle sindirilmiş ki bu azınlık kendilerinden bir haber yaşamakta. Sadece fani dünyada sanki gün doldurmaya gelmiş zavallılar konumundadır. Bunun sebebi ise oldukça vahim ve gariptir. Özelikle bizim insanımızın garip bir duygusallığı vardır. Merhamet adını verdiği uzaktan ah ve vahlar içinde acıyarak bakmasıdır. Ama ne hikmetse bundan ötesi olmaz. Yaşayan herkes Hz. Adem’in soyundandır. Kardeşlik bağları bile engelliye gelince oldukça farklıdır. En temel haklarından kimi zaman kendi isteği, kimi zamanda toplum baskısı ile mecburi feragatleri vardır. Oysa yaşama hakkı kutsaldır. Günümüze gelene kadar en tabii hakkı olan eğitim bile çok görülmüştür. Unutmayalım eğitemediğimiz her engelli vicdanımıza bir yüktür.”

Kılıç’tan sonra konuşan Elbistan Belediye Başkan Vekili Kahraman Koç, her zaman engellilerin yanında olacaklarını ifade ederek, şu cümlelere yer verdi:

“Elbistan’daki ve tüm dünyadaki engelli arkadaşlarımız hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu güzel gününüzde bizleri de davet ettiniz. Davetten dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız şehir dışında olduğu için katılamadı. Bizler belediye olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da tüm engeli arkadaşlarımızın yanında olacağız. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını diliyorum.”

Konuşmalardan sonra Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi’nden görevli Psikolog Gökben Yıldız, engellilerin sorunuyla ilgili bir sunum yaptı. Yıldız, sunumunda engelli tanımı, engel türleri, engellilere yönelik ayrımcılık, engellilerin psikolojisi, toplumun engellilere bakış açısı, topluma ve aileye düşen görevler konularında bilgilendirme yaptı, son olarak başarı öykülerini konu alan birkaç örnek sergiledi.

Programda konuşan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ise, Afşin’deki engelliler için Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezini 3 Aralık günü hizmete açtıklarını belirtti. Afşin Belediyesinin yaptığı bu hizmetten dolayı çok memnun olduklarını belirten Gökhan Kılıç, Başkan Yardımcısı Karataş’a çiçek takdim etti.

Program müzik dinletisiyle devam etti.

Etkinliğe Nurhak Kaymakamı Osman Demir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Uğur İnce, Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mustafa Keleşoğlu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.