Kahramanmaraş Elbistan ilçe merkezindeki bazı okullarla camilerin çevre düzenlemesi ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, müftülük yanına bir sosyal tesisle birlikte Esentepe Mahallesi’ne de 16 derslikli bir okul kazandıracak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz, Yol Müdürü Onur Erdi, Etüt Proje Müdürü Mustafa Aksel Abacıoğlu, müdür yardımcıları ve diğer ilgilerden oluşan bir heyet, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ali Demir ve Turgut Akbaş’la birlikte ilçedeki okullar ve camilerde incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerle ilgili olarak değerlendirme yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz, ilçe merkezindeki bazı okullarla camilerde çevre düzenlemesi başta olmak üzere bazı eksikliklerin giderilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çalışma başlatacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol sayesinde Esentepe Mahallesi’ne 16 derslikli bir okul yaptıracağını belirten Buz, Emniyet Caddesi’ne de taziye evi, kütüphane, yaşlılar dinlenme salonu ve internet alanlarının bulunacağı kompleks bir sosyal tesisi kazandıracaklarını kaydetti.

İlk olarak yapımı devam eden Hz. Ali Cami ve Hacı Bektaş Veli Ortaokulu’nda incelemeler yapan Buz ve beraberindeki heyet, daha sonra Yunus Emre İlkokulu’na geçti. Kuba Cami ve Ertuğrul Gazi İlkokulu’nu da gezen heyete Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Cihangir ve Orhangazi Mahallesi Muhtarı Mazhar Alagöz de eşlik etti.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla teknik inceleme ve etüt çalışması içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyemizin ve büyükşehir belediyesinin yapacağı yolları belirledik. Çeçenistan Caddesi’ni yapıyoruz. Mahalleye dönüşen köylerimizin ilçeyle bağlantı yollarını yapıyoruz. Söğütlü yolunu yaptık. Köprü ihtiyacı için de ihale yaptık. 15 gün içerisinde yer teslimini yapacağız. Kalealtı Mahallesi’nde 2. kat asfalt yaptık. Çeçenistan Caddesi’nde mevsim itibariyle sıkıntılar var. Onu da bertaraf etmeye çalışıyoruz.

Kral Camisi’nde çalışma sürüyor. Oradaki Tarım Müdürlüğü’ne ait olan yerlerin yıkımı gerçekleşti. İlçemize ayrıca kütüphane ve taziye evi ile yaşlı dinlenme alanlarının yer alacağı bir sosyal tesis kazandıracağız. Bu tesis Emniyet Caddesi’nde İlçe Müftülüğü karşısındaki alana inşa edilecek. 2015 yılı içerisinde bu çalışmanın startını vereceğiz. İlçemize hizmet edebilme adına gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yeniden bir yapılanma olduğunu hatırlatan Buz, “30 Mart seçimlerinden sonraki süreçte Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz bir yapılanma içerisine girdiler. Gaziantep ve Adana gibi şehirler büyükşehirdi. Bunların sadece hinterlandı genişledi ama Kahramanmaraş hem büyükşehir oldu hem de hinterlandı genişledi. Bu yüzden teşkilatlandırma süreçleri zaman aldı. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir belediyemiz üzerine düşeni fazlasıyla yapacak. Bu noktada da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey, bize gerekli desteği ve talimatları veriyor.

İl genelinde yol ağının haritasını çıkardık. Şimdi o yol çalışmalarını tekrar güncelliyoruz. 2015 yılından başlamak üzere bu dönemin sonuna kadar yollarımızdaki farklılığı hissedeceksiniz. 3-4 yıllık süreç içerisinde yollarla ilgili gerekli olan çalışmaları tamamlayacağız. O noktada da Elbistan ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli hizmeti götürmek için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Son olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye 16 derslikli bir okul kazandıracağının altını çizen Buz, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Elbistan’a 16 derslikli bir okul kazandıracağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu konuda protokol imzalandı. İnşallah önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız. Bu konuda da Sayın Başkan’ımız eğitime vermiş olduğu önemi ve desteği de bir kez daha gösterdi. Bu konuda gereken hassasiyeti göstererek eğitim alanında da yeni yatırımlar diğer ilçelerimizi de kapsayacak” cümlelerine yer verdi.