Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Elbistan’a gönderilen 102 kişi yolcu taşıma kapasitesine sahip son model halk otobüsü, seferlerine başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı (UKOME) bünyesinde hizmete giren son model 6 adet halk otobüsünden biri Elbistan’a gönderildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Elbistan Sorumlusu Bektaş Mercimek, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki otobüs filosundaki araç sayısının arttırıldığını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla geçtiğimiz günlerde alınan 6 otobüsten birinin Elbistanlıların hizmetine sunulduğunu belirten Mercimek, “7 adet son model otobüs ve 8 adet de yarım otobüsle günde yaklaşık 10 bin Elbistanlıya ulaşım hizmeti sunuyoruz” dedi.

Hizmete yeni sunulan ve 12 metre uzunluğa sahip otobüsün yaklaşık 102 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Elbistan Sorumlusu Bektaş Mercimek, “Büyükşehir Belediyesi UKOME Elbistan Şubesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla gönderilen son model otobüsümüz seferlerine başladı. Bu otobüs, vatandaşlarımızın Karaelbistan’da bulunan devlet hastanesine ulaşımı için kullanılacak. 12 metre uzunluğundaki otobüsümüz yaklaşık 102 kişiyi taşıma kapasitesinde olup, insanlarımızın hizmetine sunuldu. Elbistan’da ulaşımı daha modern hale getirmek için Sayın Başkanımız Fatih Bey’in talimatları var. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Daha modern taşıtlarla vatandaşlarımızı taşıyacağız. İnsanlarımız toplu taşıma araçlarını daha güvenli, daha huzurlu şekilde kullanacaklar” şeklinde konuştu.

Elbistan’da günlük olarak 10 bin kişinin bu otobüsleri kullandığını hatırlatan Mercimek, “Otobüslerimizin her biri günde bin kişiyi taşıyor. Araç filomuzun yenilenmesi devam edecek. Önümüzdeki günlerde filomuza yeni ve modern araçlar katılacak. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Erkoç Bey, Kahramanmaraş kart adıyla yeni bir sisteme geçileceğini belirtti. Elbistan’da da yakında bu sistem hayata geçecek. Büyükşehir Belediyemiz toplu taşımanın modernizasyonu konusunda yoğun bir şekilde gayret gösteriyor. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.