Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, ilçedeki camilerin yaptırma ve yaşatma derneklerinin başkanları ile bir araya geldi. Demirel, camilerin sorunlarının daha çabuk çözülmesi için başkanlara güç birliği çağrısı yaptı.

Elbistan Din Görevlileri Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıda, ilçede yapımı devam edenler başta olmak üzere tamamlanan ancak, bazı eksiklikleri bulunan camilerin sorunları masaya yatırıldı.

Program öncesinde toplantının amacına ilişkin olarak değerlendirme yapan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, camilerin İslamiyet için önemine değindi. Camilerin Allah’ın evi olarak kabul edildiğini anlatan Demirel, “Camiler, yüce dinimiz İslam için çok önemlidir. Peygamber Efendimiz, camilerin yeryüzündeki cennet bahçeleri olduğunu söylemiştir. Peygamber Efendimiz, cami yapımına büyük önem vermiştir. Kuba’da ve Medine’de mescit yapımını bizzat kendisi başlatmıştır. Bu bakımdan cami yaptırmak ve cami yaptırmasına da vesile olmak çok önemlidir. Elbistan’ımızda yapımı devam eden camilerimiz var. İnşaatı tamamlanan ancak, alınan malzemeler dolayısıyla borcu bulunan camilerimiz var. Bir de normal seyirde gelişen ihtiyaçlar var. Bunların karşılanması gerekiyor. Bunu yaparken İlçe Müftülüğü olarak biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Camilerimizin sorunlarının kısa sürede çözülmesi için daha çok desteğe ihtiyacımız var. Elbistan’daki hayırsever sayısı çok fazla. Hayırsever kardeşlerimiz bu konuda destek oluyorlar. Ancak bazı durumlarda yetersiz kalıyor ya da ihtiyacı en çok olan camimize daha az destek ulaşabiliyor. Bu noktada toplanacak yardımlarda güç birliği yapmalıyız. Bu konuda İlçe Müftülüğü ile sürekli diyalog halinde bulunup bundan sonraki süreçte ihtiyaçların karşılanması için el ele gönül gönüle vererek camilerimizi en kısa sürede tamamlayıp cemaatle buluşturmalıyız” dedi.

Cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanları da camilerinin sorunları ve eksiklerine ilişkin olarak hazırladıkları bilgileri Müftü Demirel’e iletti.