Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi’nin organize ettiği etkinlikte binlerce kişiye aşure ikram edildi.

Cemevinde her Muharrem ayında geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliğinin bu yıl ki buluşması yoğun ilgi gördü. Alevi kanaat önderleri İbrahim Erzincanlı, Ali Dedeoğlu ve Abuzer Dede’nin katıldığı organizasyonda, Muharrem ayının hüznünü ve matemini birlikte yaşamak isteyen binlerce kişi cemevine akın etti. Etkinliğe Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şube Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu’nun konuşması ile başladı. Cimikoğlu, “Muharrem ayında matem tutmak adaletten, haktan ve şereften yana olmaktır” dedi.

Alevi kanaat önderi İbrahim Erzincanlı ise, Kerbela’nın 1334 yıldır kanayan bir yara olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmalarından sonra Hz. Ali’yi ve Kerbela olayını anlatan deyişler ve mersiyeler ise salondakilere hüzün dolu anlar yaşattı. Dedelerin konuşma ve deyişlerinin ardından aşure duası yapıldı. Dua okunan bir kap aşure, dev kazanlarda dağıtılmayı bekleyen aşurelere katıldı.

Dev kazanlarda hazırlanan 10 bin kişilik aşure, etkinliğe katılanlara dağıtıldı.