Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerin de eğitime olan katkılarını arttırmak, öğrenciler ile öğretmenler ve veliler arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla veli ziyaretlerine başladı.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okullarda görev yapan öğretmenler, öğrencilerinin aile yaşantısını yerinde incelemek ve aileleriyle tanışmak için veli ve öğrencilerini ziyaretleri içeren projeyi hayata geçirdi. Farklı okullarda görev yapan birçok öğretmen, okul, veli, öğrenci üçgenini en iyi şekilde oluşturmak amacıyla ziyaretlerine başladı.

Veli ziyaretleri projesi hakkında değerlendirme yapan Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, öğrenci velilerinin evlerinde ziyaret edilmesi ve öğrencilerin çalışma ortamlarının yerinde görülmesinin insan odaklı bir eğitim anlayışının gereği olduğuna işaret etti.

Her öğrencinin bir değer olduğunu vurgulayan Bayazıt, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başında bu yönde bir karar aldıklarını hatırlatarak, “Başarının veli öğretmen ve öğrenci ilişkisinin sağlanmasıyla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu inançla sene başında ziyaretler yapma kararı aldık. Hedefimiz, tüm öğrenci velilerini tek tek ziyaret etmek. Öğrencilerimizin güvenini kazanmak ve başarısını yükseltmek adına yaptığımız bu ziyaretlerle aynı zamanda çocukların sosyal yaşantılarını da ele almış oluyoruz. Öğrencilerimizin yaşadığı yeri, ailesini, kültürel yapısını tanıyarak onlarla ve velileri ile daha sıkı ve saha samimi ilişkiler kurmak adına bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bayazıt, “İnsan odaklı bir kurum olma anlayışımız doğrultusunda veli, öğrenci ve okul birlikteliğini sağlamak ve bu olguyu sürekli yükseltmeyi hedefliyoruz. Ziyaretlerle öğretmenler ve veliler arasındaki diyalogu geliştirmeyi ve bir aile ortamı oluşturarak öğrencilerimizin başarısını arttırmayı amaçlıyoruz. Eğitime ve öğretmen-öğrenci-idareci-öğrenci iletişimine yardımcı olacağına inandığımız bu ziyaretler sayesinde öğretmenlerimiz velilerimizle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Ziyarette öğretmenlerimiz okul dışında velilerle iletişime geçerek öğrencilerimizin okuldaki durumunu her açıdan daha detaylı bir şekilde göz önünde tutarak başarılarını arttırmak için yapılması gerekenleri, doğru çalışma şeklini konuşma fırsatı yakalıyorlar” şeklinde konuştu.