Elbistan’ın Kahramanmaraş’tan ayrılarak il olmasını amaçlayan “Elbistanlılar Bir Olalım, İl Olalım Platformu” kurulduktan sonra ilk ziyaretini Elbistan Ziraat Odası’na gerçekleştirdi. Platform üyeleri, Elbistan’ın il olmayı çoktan hak ettiğini savunarak, “Sadece bir tabela ve vali istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Hemen her kesimden birçok esnaf, işadamı, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşunun desteği ile kurulan Elbistanlılar Bir Olalım, İl Olalım Platformu, çalışmalarına başladı. Platform, Elbistan’ın sosyolojik, ekonomik, demografik, kültürel ve coğrafi özelliklerinden dolayı Kahramanmaraş’tan ayrılarak il olmasını amaçlıyor. Elbistan’ın 50 yıllık il olma hayalini gerçeğe dönüştürmek amacıyla kurulan platform, halk desteği ile Elbistan il olana kadar faaliyetlerini geniş tabana yayarak sürdürmek istiyor.

Bu kapsamda kurulduktan sonra sosyal medya üzerinden de örgütlenen platform, kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. Elbistanlılar Bir Olalım, İl Olalım Platformu, bu çerçevede ilk ziyaretini Elbistan Ziraat Odası’na gerçekleştirdi. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut’la bir süre görüştükten sonra platformun kuruluş amacı ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan platform sözcüsü Fatih Vicdan, Elbistan’ın il olma hayalinin hiçbir partinin cebine sığamayacak kadar büyük bir ilçe olduğunu vurguladı.

Elbistan’ın adı konmayan bir enerji olduğunu belirten Vicdan, “Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhaklılar olarak Kahramanmaraş’a uzaklığımızdan dolayı Elbistan’ın il olması gerektiğine inananlardanız. Gerek coğrafi yapıyla gerek ekonomik yapısı, sosyal yapısı ve gerekse de uzaklığı ile ilgili olarak düşündüğümüz zaman Elbistan’ın il olması için birçok sebep bulunuyor. Elbistan ayrıca bir enerji kenti. Ama adı şanı olmayan bir enerji kenti. Dünyanın en büyük enerji santralini bağrında barındıran; bunun tozunu ve külünü yutan ancak nimetinden hiç yararlanamayan talihsiz bir ilçeyiz. Biz de istiyoruz ki külfeti kim ödüyorsa nimetten de o yararlansın. Bu bir kanundur. Külfet ödeyenler mutlaka nimetten yararlanırlar. Artık buna yeter demek istiyoruz. İl olarak nimetinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

Vicdan, şunları söyledi:

“Elbistan ülkemizin en önemli ovalarından bir tanesine sahibiz ama adımız konuşulmuyor. Neden, ilçeyiz. Kilis çok küçük bir ilçeydi ama il olduktan sonra herkes tanımaya başladı. Biz daha çok öncesinden bunu hak etmemize rağmen ille olan mesafemizin 200 kilometrenin üzerine çıkmasına rağmen hiç kimseyi suçlamıyorum ama siyasilerimiz bize kulak vermediler ve bizi hep ilçe olarak bıraktılar. Buna artık yeter demenin zamanının geldiğine inanarak Elbistan’ı seven arkadaşlarımızla birlikte Elbistanlılar Bir Olalım İl Olalım sloganıyla platform oluşturduk. Bu platformda Elbistan’ın il olması için öncelikli olarak sivil toplum kuruluşlarının daha sonra halkın en son olarak da siyasi partilerin desteğini almak için çaba göstereceğiz. Ve de hükümete gerekli baskıyı yapmak istiyoruz. Bunun için Elbistanlılardan, Afşinlilerden, Ekinözülülerden ve Nurhaklılardan destek istiyoruz. Bilinmelidir ki sadece amacımız Elbistan’ı il yapmak.”

Elbistan’ın bir vali ve tabelaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Vicdan, Elbistan’ın kaynaklarının yollarda heba olmasını istemediklerini ifade ederek, “Elbistan’da yaşayan halkımız bir imza için 200 km yol kat etmesinler. Hem ekonomik külfeti var hem de riskli yolculuklar yapıyoruz. İl olarak insanlarımızın kaynaklarının yollarda heba edilmesine razı değiliz. Bu yola baş koyduk. Bu yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Bu platformda hiçbir siyasi düşünce gözetmeksizin birçok arkadaşımız var. Hiçbirimizin amacı siyasi rant sağlamak da siyaset yapmak da değil. Elbistan’ın il olmasını siyaset üstü görüyoruz. Elbistan’ın 50 yıllık il olma hayali hiçbir partinin cebine sığmayacak kadar büyük bir hayaldir. Siyasi partiler sonunda bizlere destek verirlerse onlara teşekkür ederiz. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın aşmak için tüm mücadeleyi vereceğiz. Biz, bir olacağız il olacağız. İl olmak için bütün şartlarımız oluşmuş. Ekonomik gücümüz var. Sadece bir tabelamız yok; sadece bir valimiz yok. Bir vali bir de tabela istiyoruz. Bunu bize çok görmesinler” şeklinde konuştu.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut’ta platformun kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Elbistan’ın il olması için uzun süredir çaba gösterdiklerini hatırlatan Başkan Bulut, platforma ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.