Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl üç pilot ilde, bu yıl ise 21 ilde başlattığı Öğrenme Şenlikleri Kahramanmaraş’ta da gerçekleştirildi.

Şenlik nedeniyle, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “resim sergisi”, Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ise “sağlık standı” açtı.

Öğrenme Şenliği nedeniyle gerçekleşen resim sergisi ve sağlık standının açılışına Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, çeşitli okulların yönetici ve öğretmenleriyle öğrenciler katıldı. Şenliğin başlaması ve Piazza AVM’deki açılışlar nedeniyle bir konuşma yapan Kahramanmaraş İ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özelliğin, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım olanağı sunması olduğunu belirtti. Akkurt, öğrenme şenliklerini, Kahramanmaraş’taki kamu kurumları, belediyeler, halk eğitim merkezleri, okullar, sivil toplum örgütleri ve özel girişimciler ile il’in markası olmuş üretim merkezleriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

TABLOLAR HAYRANLIKLA İZLENDİ

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resim sergisi, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ziyaretçileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ziyaretçiler, öğrencilerin yaptığı tabloları hayranlıkla izledi.

Halkın, şeker ve tansiyon hastalıkları konusundaki duyarlılığını arttırmak ve bu hastalıklara farkındalık oluşturmak için açılan sağlık standında ise, öğrenciler görev aldı. Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, stantta Piazza AVM ziyaretçilerinin şeker ve tansiyon ölçümlerini gerçekleştirdi.