Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde 23. Elif Ana’yı Anma Etkinliği düzenlendi.

Törende, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, beraberindekiler ile beraber Elif Ana’ya türbesi başında dualar etti. Vali Güvençer, "Bizleri buraya toplamaya vesile olan aslında belki kendi çoktan toprak olmuş, ancak yüreklerimizde iyiliğin güzelliğin paylaşmanın ürkek gönüllülüğün adı olmuş Elif Anamıza rahmet olsun, burada bulunan tüm canlara selam olsun" dedi.

Anma etkinliğine Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli şehirlerden de gelen 4 bine yakın vatandaş katıldı.

ELİF ANA KİMDİR

Pazarcık’a bağlı Akdemir köyünde yaşayan, sağlığında insanların yardımına koşmasıyla tanınan ve ermiş olduğuna inanılan Elif Ana, 31 Ekim 1991’de 83 yaşında vefat etti. 10 yaşından itibaren her şeyi gördüğü ve bildiğine inanılan, kendi adıyla anılan bir ocağın kurucusu da olan Elif Ana’nın türbesi, yılın belirli mevsimlerinde yurt içi ve dışından gelenlerce ziyaret ediliyor.