Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümü nedeniyle Kahramanmaraş’ta tören düzenlendi.

İlk tören Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Kerim Acar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kurum amirleri, öğretmen, öğrenciler, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenler çalarken, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu ve göndere çekilen bayraklar tekrar yarıya indirildi.

Anma programı nedeniyle ikinci tören ise Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde, Kadriye Çalık Anadolu Lisesi tarafından düzenlendi. Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kadriye Çalık Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Sayın yaptı.

Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Yüzbaşı Cihat Vardar, ‘Atatürk’ün Askeri Kişiliği’ hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Erhan Alpaslan, ‘Atatürk ve Türk Gençliği’ konulu sunumunu yaptı.

Tören, yapılan konuşmaların ardından Kadriye Çalık Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Şule Şahin Kılıç koordinesinde öğrenciler tarafından Atatürk Orotoryosu’nun sunumu ile sona erdi.