Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentin düşman işgalinde cereyan eden olayların daha iyi anlaşılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bir program düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Maraş Milli Mücadelesinde önemli bir yer tutan ‘Bayrak’ olayının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Program şehitlik ziyaretiyle başladı. Ardından protokol üyeleri Şeyhadil Mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret ederek dualar okudu. Program, Ulu Camiinde kılınan Cuma Namazı’nın ardından Atatürk Meydanı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Daha sonra protokol üyeleri ile vatandaşlar bayrak korteji eşliğinde ellerinde bayraklarla Kahramanmaraş kalesine yürüdü.

Kale’de, bayrak olayıyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Bayrak olayı istiklal mücadelemizin en önemli olaylarından bir tanesidir. O gün Kahramanmaraş halkı tüm dünyaya özgürlüğün ne demek olduğunu göstermiştir. Özgürlüğün hiçbir şeyle değişilmeyeceğini büyük bir iman ve cesaretle tüm dünyaya haykırmıştır. Rabbime hamdolsun ki bugün özgürce Cuma namazı kılıyoruz. Bu ortamı bize sağlayan tüm istiklal kahramanlarımızın ruhu şad olsun. Biz de o kahraman ecdada layık olma gayretindeyiz. Bundan sonraki yıllarda da yine bu anlamlı günü daha büyük coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, bayrak olayı etkinliklerinin önemine dikkat çekerek, “Bu anlamlı günü yıllar sonra ilk kez bir kutlama günü olarak düzenlemeyi düşünen Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve ona bu fikri veren Kahramanmaraşlıların ruhuna şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Açıklamaların ardından bir lise öğrencisi tarafından okunan Arif Nihat Asya’nın Bayrak isimli şiiri büyük alkış aldı. Program protokol üyelerinin Kale burcundan bayrak süslü balonları gökyüzüne bırakmasıyla son buldu.