Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü (MAHAVK) tarafından yapılan Mountains Are Calling You ‘Dağlar Seni Çağırıyor’ isimli proje kapsamında Polonyalı 12 genç Kahramanmaraş’a geldi.

MAHAVK Başkanı Mahmut Hopur, hazırladıkları proje ile 18-25 yaş arasındaki 12 Polonyalı genci 2 hafta süreyle misafir edeceklerini söyledi.

Hiç bir beklenti içinde olmadan şehrin tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Hopur, “Yamaç Paraşütü ile ilgili yaptığımız çalışmalarla Kahramanmaraş’ın adını bu alanda çalışma yapan dünyanın önemli kuruluşlarına duyurduk. Özellikle kırdığımız Avrupa rekoru çok büyük ses getirdi. Kahramanmaraş’ı bir yandan derneğimizin faaliyetleriyle tanıtırken bir yandan da gençlik projeleri ile dünyaya açılmak istiyoruz. Bu kapsamda 12 Polonyalı genci 14 gün süreyle misafir edecek ve şehrimizi tanıtacağız. Misafirlerimizin şehrimizden memnun ayrılmaları için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

MAHAVK Başkan Yardımcısı Cemil Önder ise, kısa zamanda büyük başarı gösterdiklerini belirterek, "Yamaç paraşütü için Türkiye’nin en uygun coğrafi ve iklim şartlarına sahip olan Kahramanmaraş’a kısa zaman sonra dünyanın her yerinden yamaç paraşütçülerinin geleceğini ümit ediyoruz. Bize imkan ve destek verilmesi durumunda Kahramanmaraş’ı yamaç paraşütçülerinin merkezi haline getirebiliriz. Derneğimizin amacı sadece spor yapmak değil, yamaç paraşütü ile şehrimizin tanıtımına katkıda bulunmak. Bu kapsamda yaptığımız "Dağlar Seni Çağırıyor" isimli Erasmus projesi ile bu günden itibaren 2 hafta boyunca Polonya’dan gelen 12 genci misafir edecek ve Kahramanmaraş’ı tanıtacağız. Kahramanmaraş’ın tanıtımını en iyi şekilde yapmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.