Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türk milletinin karşılaştığı tüm sorunları cumhuriyet değerlerine olan bağlılığı sayesinde yeneceğini kaydetti.

Mahçiçek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhuriyetin rejiminin getirdiği yeniliklerin artık toplumun vazgeçilmez unsurları haline geldiğini kaydeden Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin 91’nci yıl dönümünü onur ve kıvançla kutluyoruz. Azim, kararlılık ve fedakarlıkla istiklalini kazanan milletimiz, yönetim biçimi olarak da kendisine cumhuriyeti seçmiştir. Bu günde milletimiz, kendisine emanet edilen cumhuriyete her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, geleceğe yürüyüşünü devam ettirmektedir.

Büyük güçlükleri aşarak bugünlere gelen ülkemiz, özellikle AK Partimizin iktidarları döneminde muasır medeniyet hedeflerine çok yaklaşmıştır. Fakat üzülerek görüyoruz ki ülkemizin yakaladığı bu istikrarın engellenmesi, kardeşler arasına nifak tohumlarının ekilmesi için gayretler var. Ama feraset sahibi bu millet, her şeyin farkındadır ve bu şer odaklarına asla fırsat vermeyecektir.

Milletçe, yakaladığımız bu güven ve istikrar ortamını koruyarak; demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.”