Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Demir, Ali Murat Duran, Turgut Akbaş ve Fikri Aydın, Elbistan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaat çalışmalarını inceledi.

Elbistan’ın ve bölgenin sağlık alanındaki en büyük yatırımları arasında birinci sırayı alan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yüklenici firma olan KLV İnşaat çalışanları, bir yandan temel kazma işlemi yaparken bir yandan da belirlenen kota ulaşan alanlarda beton dökme işlemini gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Demir, Ali Murat Duran, Turgut Akbaş ve Fikri Aydın’dan oluşan heyet, Elbistan’a sağlık alanında 100 milyon TL’lik bütçesi ile tek kalemde yapılan en büyük yatırım olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulundular.

Burada Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine şantiye sorumlusu Fatih Kılavuz tarafından inşaatın durumu hakkında bilgiler aktarıldı. Kılavuz, inşaatta 15 iş makinesinin çalıştığını ve bu kapasitenin de artarak devam edeceğini belirtti. Kılavuz, çalışmaların başladığı 1 Ekim’den bugüne kadar yaklaşık 30 bin metreküp hafriyat yapıldığını ve yaklaşık 4 bin metreküp de beton döküldüğünü kaydetti. Kılavuz, hava şartlarının elverdiği ölçüde çalışmaların tam kapasite ile süreceğini de sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Demir, Ali Murat Duran, Turgut Akbaş ve Fikri Aydın ise, yaptıkları ortak açıklamada 3. nesil hastane konseptindeki inşaatla ilgili olarak çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldığını ve bu dezenformasyonun önüne geçmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerinin altını çizdiler.

Hastane inşaatındaki çalışmaların başlaması için binanın temel kısmına yerleştirilecek deprem izolatörlerinin imalat aşamasına gelmesinin beklendiğini hatırlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Demir, Akbaş, Aydın ve Duran, “300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin yapımını üstlenen KLV İnşaat firması, şantiye kurulum çalışmalarını başlattı. Hastane alanındaki temel kazma işlemlerine başlayan firma, bu işlem devam ederken de temel kotuna ulaşılan alanlarda beton dökme işlemlerini yapıyor. Biz, bu konuda Elbistan ve bölge kamuoyunda olumsuz spekülasyonlar yapılması üzerine alana geldik ve firma yetkililerinden bilgi aldık. Hastanemizin bir yere gittiği ya da çalışmaların durduğuna ilişkin olarak dedikodular üretiliyor. Çalışmalar şuan sorunsuz olarak işliyor ve yüklenici firma tam kapasite ile burada çalışıyor. Her ne hikmetse hastane inşaatının başlamadığı ya da başka bir yere yapılacağı yönündeki dezenformasyonlar eksilmedi. Burada temele yerleştirilecek deprem izolatörlerinin imalat aşamasına gelmesi beklendi. Türkiye’de çoğu binada bile bulunmayan bu izolatörler sayesinde İnşaat çalışmalarında deprem olsa da ameliyata devam edilmesini sağlayacak. Elbistan ve bölgemiz inşallah belirlenen sürede 100 milyon TL’lik bu dev yatırıma kavuşmuş olacak.

Başta AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey olmak üzere bu konu yetkililerimiz tarafından yakından takip ediliyor. Kendisine ve bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular.