Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Merkezi tarafından bu yıl ilk defa Elbistan’da düzenlenen Üroloji Eğitimi tamamlandı. Eğitime katılanlara sertifikaları törenle verildi.

Elbistan Hekimevi’nde düzenlenen sertifika takdim törenine İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, Müdür Yardımcısı Ersin Özgül, Şube Müdürü Harun Çetin, Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Nuran Gök, Tabip Odası Elbistan Temsilcisi Dr. Kemal Halitoğlu ve sağlık çalışanları katıldı.

Sertifika takdimi öncesinde kısa bir açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, “Sağlık bakanlığı anne-bebek ölümlerini azaltmak amacıyla çeşitli programlar düzenliyor. O programlardan bir tanesini gerçekleştirdik. Bu Elbistan’da yaptığımız 6. eğitim programı. Aile hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız bu eğitimlere katılarak anne-bebek ölümlerinin azalmasına yardımcı oluyorlar. Daha önce bu eğitimler il merkezinde oluyordu. Burada arkadaşlar evlerinden fazla ayrı kalmadan, bu eğitimlere katılıyorlar. Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ilçelerinde görev yapanların memnun olduklarını görüyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil ise “Elbistan’da Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün üreme sağlığı modülü adlı çalışması için bir aradayız. Ayrıca 3-9 Kasım tarihleri Organ ve Doku Bağışı Haftası, onunla alakalı Böbrek-Der’in programı için gelmiştik. İkisinin bir arada olması ayrı bir güzellik. Katılımcılara başarılar diliyoruz” ifadesini kullandı.

Tabip Odası Elbistan Temsilcisi Dr. Kemal Halitoğlu ise, programın Elbistan’da düzenlenmesinin oldukça önem arz ettiğini belirterek ve emek veren herkese teşekkür etti. Daha sonra Eğitim programına katılan 4 doktor ve 12 sağlık çalışanına sertifikaları takdim edildi.