Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), olası afetlere karşı bilinçli insanlar yetiştirmek amacıyla bünyesinde 90 olan afet gönüllü sayısını arttırmak için belediye önüne çadır kurdu.

Afet gönüllüsü eğitimlerine katılımı artırmak için Karabük Belediyesi önünde kurdukları çadır önünde gazetecilere açıklama yapan AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay, afetlere karşı bilinçli toplum geliştirmek amacıyla afet gönüllüsü aradıklarını söyledi.

Erbay, "Biz afetlere karşı ne kadar bilinçli toplum ve bireyler olursak olası bir afette ne yapmamız gerektiğini biliyor ve o kadar mücadele şansımız artıyor. Dünyadaki istatistiklere baktığımızda afetlerde kurtarılan yaralıları daha çok kendi yakınları kurtarıyor. Bu oran yüzde 70’lere kadar varabiliyor. Onun için AFAD gönüllüsü olmak çok önemli" dedi.

Karabük’te 90 olan AFAD gönüllü sayısının yetersiz olduğuna dikkat çeken Erbay, "Bizim bu sayıyı arttırmamız lazım. Afetlere karşı bilinçli bir toplum geliştirmemiz lazım. Gönüllülerimizi bütün afet ve acil durumlarda neler yapmaları konusunda bilgilendiriyoruz, eğitiyoruz. Bu bilgiler elbet bir gün mutlaka işlerine yarayacaktır. Amacımız vatandaşlarımızın afetlere karşı ne yapacağını bilmesi" diye konuştu.

Gün boyu 30 kişinin başvuru yaptığı AFAD gönüllüsüne ise ilk kayıtları gazetecileri yaptı.