Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde deprem tatbikatı yapıldı.

12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü dolayısıyla İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğü ekiplerince gerçeği aratmayan tatbikat yapıldı.

Senaryo gereği Karabük’ün Eskipazar ilçesinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde, Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde göçük ve hasar oluştu. Binada mahsur kalanlar olduğu bilgisi üzerine İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Tatbikatta ilk olarak AFAD ekipleri binanın 4 katı ve 3 katında mahsur kalan ve yaralananlar halat aşağı indirildi. Tatbikatta ayrıca, öğrencilerin en büyük ilgisi AFAD bünyesinde bulunan Buufi ve Şila adlı arama kurtarma köpekleri kayıp olan vatandaşı araması ve eğiticisinin komutasında yaptığı hareketler oldu.

Tatbikat sonrası öğrenciler Şila ve Buufi adlı arama kurtarma köpeklerinin etrafına sararak sevdi. Etkilik AFAD ekibinin kullandığı cihazların tanıtımı ile son buldu.