13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında amatör spor kulüplerine ve okul kulüplerine malzeme dağıtım töreni düzenlendi.

Kapalı Spor Salonundan düzenlenen törene Vali Orhan Alimoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcisi Rıfat Varer, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Karabük merkez ve ilçelerde toplam 46 spor kulübü ve 65 okul kulübüne malzemeleri dağıtıldı. Törende konuşan Vali Orhan Alimoğlu “Amatör sporu teşvik etmek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. En genel manası ile spor hareket demektir, onun zıttı da atalet ve tembellik demektir. O yüzden her insana spor lazım, yakışır. Bunu bizim devletimiz ve milletimiz de bildiği için zaten bakanlıklarımızdan bir tanesinin adı ve işi Gençlik ve Spor Bakanlığı. Genç kelimesinin Farsçada da bir manası var, genç ‘Hazine’ demek. İnsanın iki tane sermayesi var biri vakti, diğeri sıhhati, bu da en çok gençlerde bulunuyor. Onun için bu gençliğinizin kıymetini bilin, gençliğinizi iyi vasıflar kazanmak için harcayın. Bunun için de spor lazım ama kültürlü insanın sporu farklı olur. Gerek ülkemizde, gerekse dışarıda Türk genci olduğunuz yürüyüşünüzden ve oturuşunuzdan da belli olması için yerli ve milli kültürümüzü iyi anlamanız lazım. Devletimiz, hükümetimiz tüm imkânlarını milletimiz için seferber ediyor, bugün dağıtacağımız bu spor malzemeleri de bunun en güzel göstergesidir. Lazım olan malzemeleri spor kulüplerimize ve okul kulüplerimize takdim edeceğiz. Bunlar sizlere devletimizin ve milletimizin birer emaneti, hediyesidir bunları güzel kullanarak hakiki, güzel sporlar yapmaya devam edelim. Tüm sporcularımıza başarılar dilerim” dedi.

Vali Orhan Alimoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Gençlik Spor Kulübü öğrencileri tarafından Jimnastik gösterisi yapıldı. Jimnastik gösterilerinin ardından spor kulüplerine ve okul kulüplerine malzemeleri teslim edildi.